Hlavní obsah

Odveta nevyšla. Přesto šla hvězda Bostonu k ledu, bez jediné rány

Praha

Nechtělo se mu, schovával se za rozhodčím, přesto skončil na kolenou i bez bitky. Do výměny se v utkání NHL mezi Bostonem a Washingtonem nechtělo Bradu Marchandovi, kterého si vyžádal Lars Eller. Ten chtěl řešit situaci po svém, soupeř se ale nenechal vyprovokovat. Podobný stav oba zažili v říjnu minulého roku. Jen s jiným koncem.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Útočník Bostonu Brad Marchand skončil v utkání s Washingtonem také na ledě. Larse Ellera si držel radši od těla.

Článek

Na začátku října si Marchand vyskočil na Ellera a pár mu jich nasázel, až ztratil balanc a poroučel se k ledu, tentokrát hvězda Bostonu zvolila opačný přístup.

Starší, o třináct centimetrů menší a o dvanáct kilo lehčí hráč, se evidentně nechtěl prát, točil se za rozhodčím a nechal sebou jen lehce škubat. Nakonec úsměvnou chvilku neustál a třicetiletý Marchand poté zametl led.

Boston prohrál s Washingtonem 2:4 a právě útočník Medvědů je v týmu především od produktivity. V sezoně odehrál 43 zápasů, připsal si 47 bodů a patří mu 26. místo v kanadském bodování NHL. Je druhým nejproduktivnějším z týmu, první je David Pastrňák, ten má o pět kanadských bodů více.

Devětadvacetiletý Eller odehrál stejný počet utkání v probíhajícím ročníku zámořské soutěže jako Marchand a připsal si 20 bodů (6+14).

Reklama

Související témata: