Hlavní obsah

Nováček dal krvavý gól a musel na šití. Vrátil se a rozhodl zápas

Edmonton

Byl jasným hrdinou večera. Mladý hokejový útočník Arizony Conor Garland v duelu NHL s Edmontonem utrpěl krvavé zranění poté, co se od jeho obličeje odrazil puk do branky Oilers. Rána si vyžádala deset stehů, dvaadvacetiletý forvard se ale ještě v průběhu třetiny vrátil na led a nakonec stihl vstřelit vítězný gól Kojotů. O první hvězdě utkání tak nebylo pochyb.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Conor Garland a jeho krvavé zranění v duelu s Edmontonem.

Článek

Garland absolvuje v dresu Arizony nováčkovskou sezonu a duel na ledě Edmontonu byl možná nejdivočejším zápasem, jaký v NHL zažil. Každopádně byla cesta k vítězství 3:2 pro mladého útočníka hodně bolestivá.

Na začátku druhé třetiny byl po souboji před brankou Edmontonu krosčekován domácím obráncem Adamem Larssonem těsně před tím, než jeho parťák Oesterle tvrdě pálil od modré a puk na cestě do sítě neštastně trefil zvedajícího se Garlanda do obličeje. Mladík si tak připsal bolestivý gól, se silně krvácející ranou ale musel do šaten.

Forvard Kojotů nicméně ukázal velmi tvrdý kořínek, neboť se ještě v průběhu druhé třetiny vrátil s deseti stehy do zápasu. A v závěrečné části vstřelil vítězný gól a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

"Nebyl jsem si jistý, co mě trefilo, věděl jsem, že to byl gól, ale musel jsem z ledu, protože všude byla krev," řekl Garland novinářům po utkání. "Jestli chci hrát v NHL, musel jsem puk dostat do sítě za každou cenu," zavtipkoval na závěr s přítomnými novináři.

Reklama