Hlavní obsah

Rittich s Mrázkem byli za hvězdy, blýskli se báječnými zákroky. Který byl lepší?

Calgary/Praha

Překonávali se, oba předvedli jeden exkluzivní zákrok a byli zařazeni mezi tři hvězdy utkání. Spokojenější po souboji českých gólmanů Davida Ritticha z Calgary a Petra Mrázka z Caroliny byl ale nakonec prvně jmenovaný. Flames v úterním duelu NHL zvítězili 3:2 v prodloužení a upevnili si pozici nejlepšího týmu Západní konference soutěže.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Brankář Calgary David Rittich během zápasu s Carolinou.

Článek

Pro Mrázka přitom zápas nezačal nejlépe, když už po 118 vteřinách hry inkasoval po střele Olivera Kylingtona. A ostravský rodák byl na rozhodčí hodně nahněvaný.

Měl totiž pocit, že trefě předcházelo nedovolené bránění Dereka Ryana. Ten stál před brankovištěm a hokejkou seknul do hole českého gólmana.

Kouč Hurikánů Rod Brind´Amour nechal celou situaci přezkoumat u videa, sudí ale gól nakonec uznali. „Jsem hodně nespokojený, ten gól neměl platit. Myslí si to podle mě většina lidí, co (hokeji) rozumí," čertil se Mrázek, který se blýskl zejména ve 13. minutě.

Útočník Calgary Johnny Gaudreau našel přihrávkou přes brankoviště kapitána Marka Giordana, jenž už se chystal zakončovat do odkryté klece. Jenže Mrázek se stačil bleskurychle přesunout k druhé tyči a takřka jistému gólu skvělým zákrokem betonem zabránil. I komentátoři utkání byli z jeho počínání unešení.

„Měl spoustu klíčových zákroků, když jsme to potřebovali. Připadá mi, že tohle dělá každý zápas. Vždy nám dává šanci vyhrát. Musíme mu více pomáhat," chválil útočník Caroliny Teuvo Teräväinen šestadvacetiletého Mrázka, který byl s 22 zákroky vyhlášen třetí hvězdou utkání.

Tou druhou byl zvolen jeho stejně starý krajan a protějšek Rittich, jenž zaznamenal 33 úspěšných zásahů. Nejvíc se nadřel už ve čtvrté minutě, když vyrazil střelu od modré před sebe a kotouče se zmocnil útočník Hurikánů Justin Williams. Jihlavský rodák už byl vleže na ledě, přesto stačil proti dorážce natáhnout lapačku, kterou Williams trefil.

Rittich tak opět potvrdil, jak je pro Calgary nepostradatelným článkem. Při jeho posledních deseti startech získali Flames osmnáct z dvaceti možných bodů.

Který zákrok se vám líbil více?
Petra Mrázka
72,6 %
Davida Ritticha
27,4 %
Celkem hlasovalo 1002 čtenářů.

Reklama

Související témata: