Hlavní obsah

Sedmá prohra v řadě. Krvácíme, štve Vránu, obhájce Stanley Cupu

Toronto

Ještě v létě se utápěl v euforii. Jeho Capitals získali svůj první Stanley Cup a český útočník Jakub Vrána měl na triumfu svůj podíl. Aktuálně se však hokejisté Washingtonu trápí. Když teď padli 3:6 na ledě Toronta, připsali si již sedmou porážku v řadě! „Sezona je dlouhá. Jednou je tým dole, pak zase hraje v pohodě. Problém je, že si jednotlivé zápasy prohráváme sami. Teď jsme v situaci, kdy hledáme, jak dlouhou sérii otočit,“ líčí Vrána.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Washingtonský Jakub Vrána (13) se raduje z gólu proti Nashvillu.

Článek

Co potřebuje Washington, aby se chytil?

Snažíme se s tím něco udělat, zastavit krvácení, ale nemůžeme se na nic vymlouvat a musíme se z krize nějak dostat.

Jak jste spokojen se svými výkony?

Každý z nás se musí nad sebou zamyslet. Možná je zapotřebí hru zjednodušit, někdo hraje příliš sólově. Musíme najít určitou rovnováhu. Doufám, že nám pomůže přestávka při Zápasu hvězd a dostaneme se na vítěznou vlnu. Určitě i já osobně se mohu zlepšit. Měl bych být lepší v zakončení a také jsou určité detaily v obranném pásmu. Osobně se cítím dobře a trenér mi hodně věří. Dává mi dost času na ledě.

Jste stále na postupovém místě v divizi. Nesráží však série proher psychicky hlavně mladší hráče?

Jako tým cítíme situaci všichni stejně, i starší hráči vědí, kde jsou chyby. Někdy prohrajete s lepším týmem, jindy si zápas prohrajete sami. Sezona je dlouhá a je nutné zůstat pozitivní.

V mužstvu nejste z Čechů sám. Jak se daří Michalovi Kempnému?

Michal je pro tým přínosem a zaslouží si smlouvu, kterou dostal. Byl důležitým obráncem v play off a i letos má dobrý rok. Nemůžeme se však dívat stále zpátky, musíme se dívat dopředu.

Letos vám končí smlouva. Necháte jednání až na léto?

Nemyslím na to, co bude po sezóně, ale musím se soustředit na jednotlivé zápasy.

Reklama

Související témata: