Hlavní obsah

Simon znovu v elitním útoku s Crosbym. Učím se od něj i v kabině

Toronto

Nedokázali bodový import zopakovat. Zatímco v prvním vzájemném duelu vyhráli v Torontu 3:0, tentokrát hokejisté Pittsburghu podlehli v Air Canada Center domácím 2:3. Oproti prvnímu utkání se Dominik Simon posunul z třetího útoku Tučňáků do prvního a s více než 16 minutami na ledě si na vytížení rozhodně stěžovat nemohl.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Dominik Simon (první zprava) slaví se spoluhráči jeden z gólů Pittsburghu.

Článek

Jak se Vám s Crosbym hraje v jedné formaci. Je to asi rozdíl, když máte vedle sebe národního hrdinu Kanady nebo jiného centra, že?

Celý tým hraje stejný systém. Každý útok může skórovat, více branek dávají hráči, kteří hrají přesilovky. Útočník se musí přizpůsobit a zapadnout do každé trojky. Nejlépe se pochopitelně hraje s nejlepšími. Ti vás dokáží na ledě nalézt, ale na druhou stranu se od vás víc očekává. Výhodou je, že se dá hodně naučit.

Podle statistik je Crosby nejproduktivnější, když hraje právě s vámi...

Samozřejmě se mi s ním hraje dobře. Tentokrát nám zápas úplně nevyšel, přestože jsme měli nějaké šance. Vymstil se nám výpadek ve druhé třetině, kdy Toronto hrálo rychle.

Výhru z prvního vzájemného utkání jste nezopakovali.

Oba zápasy byly podobné. V obou jsme vedli. Pouze v prvním utkání jsme však hráli 60 minut naplno. Tentokrát jsme přestali hrát ve druhé třetině, možná protože jsme měli dva zápasy za sebou. Ale to mělo Toronto také.

V předchozím zápase jste hrál v třetím útoku, teď v prvním. Pro vás velký rozdíl?

Ne, tady se sestava hodně točí. Když hrajete v prvním útoku, je na vás větší tlak. Vždycky se dá něco zlepšit. Jedná se o detaily, ale proto je NHL tak dobrá, že záleží na maličkostech.

Co všechno se dát naučit od hráčů jako Crosby a Malkin?

Na ledě se dá naučit hodně z toho, jaký mají tah na branku. Jsou velice chytří, a tak se naučíte mnoho i v kabině. Stačí je pozorovat a už jen tím se učíte. Jsem hrozně rád, že se mi podařilo dostat do tohoto týmu.

Reklama

Související témata: