Hlavní obsah

Nedáš, dostaneš! Flyers trestuhodně zahodili nájezd ve třech na brankáře. Rozhodl Voráček

Philadelphia/Praha

Unikali ve třech na gólmana. Z branky se ale radoval soupeř! Philadelphia si připsala osmé vítězství v řadě, když si před domácím publikem poradila s Vancouverem těsným rozdílem v poměru 2:1. Trojice Letců Konecny, Van Riemsdyk, Patrick pochvalu od trenéra Scotta Gordona ale asi nedostala. Nedokázali totiž skórovat při samostatném nájezdu ve třech jen na brankáře Markströma a hned z protiútoku Vancouver snížil. Dramatické utkání Philadelphia nakonec dotáhla do úspěšného konce i díky vítězné trefě Jakuba Voráčka a jednačtyřiceti úspěšným zákrokům brankáře Cartera Harta.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Dvacetiletý gólman Flyers Carter Hart a jeho neuvěřitelný zákrok proti střele Nikolaje Goldobina.

Článek

K málo vídané situaci došlo v průběhu druhé třetiny. Flyers si v tu chvíli mohli připadat jako letecká formace volně se řítící na brankáře Canucks Jacoba Markströma. Konecny přihrával z pravého kruhu na Van Riemsdyka, ten puk přenechal Patrickovi, jemuž ale skluzem na poslední chvíli obránce zablokoval hokejku.

Tím ale celá akce neskončila a z vyložené šance byla blamáž. Kotouč se po další Konecného špatné přihrávce naslepo dostal k Nikolaji Goldobinovi, který pasem přes celé kluziště hledal volného spoluhráče z Vancouveru. K tomu měl o něco blíž gólman domácích Hart, puk ale jen napálil přímo na volného Brocka Boesera, který tak měl hodně snadnou pozici ke snížení.

Diváci ve Wells Fargo Center viděli hodně ofenzivní utkání. Hrdinou večera byl dvacetiletý brankář Flyers Hart. I přes minelu v druhé třetině totiž předvedl jednačtyřicet úspěšných zákroků a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Za zmínku stojí zejména jeho fantastický zákrok ve 3. třetině během přesilovky Vancouveru. Dělovka švédského útočníka Eliase Pettersona se od bránícího hráče odrazila přímo k volnému Goldobinovi. Mladý Rus měl před sebou zcela odkrytou klec, Hart ale předvedl bleskurychlé přesunutí a skokem zabránil vyrovnání.

Druhou hvězdou duelu byl vyhlášen Jakub Voráček, který ve druhé třetině předvedl vynikající hokejovou obratnost a proměnil samostatný únik. Důležitost momentu byla navíc podtržena tím, že se jednalo o vítěznou trefu.

Po beznadějném trápení během začátku sezony to vypadá, že se Letci nadechují k vytouženému útoku na play off, od kterého je 29 kol před koncem základní části dělí pouze 5 bodů. Různé spekulace a hrozba výprodeje týmu včetně české útočné hvězdy Voráčka se pro tuto chvíli zdají být zažehnány.

Reklama