Hlavní obsah

Z postrachu Čechů bude miliardář. Hvězdný mladík si v NHL přijde na pořádný balík

Toronto/Praha

Jeden z největších hokejových talentů současné NHL Auston Matthews se může těšit na pořádný balík. Toronto s ním prodloužilo kontrakt na pět let a za toto období si obávaný americký snajpr přijde podle kanadské televize TSN na 58,17 milionu dolarů, tedy zhruba 1,3 miliardy korun.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Centr Toronta Maple Leafs Auston Matthews se dočkal vylepšené smlouvy.

Článek

Klub zatím neoznámil detaily smlouvy, ale podle obvykle dobře informovaného insidera Boba McKenzieho by měl jedenadvacetiletý Američan nejvíce vydělat v prvních dvou letech vylepšeného kontraktu.

V každém z úvodních dvou roků by si měl vedle platu 700 tisíc dolarů přijít na 15,2 milionu dolarů na bonusech.

Jednička draftu NHL 2016 zatím naplňuje předpovědi, že bude patřit k nejzářivějším hokejovým hvězdám světa. V NHL odehrál zatím 182 zápasů, v nichž nastřílel 97 gólů a celkem nasbíral 178 bodů .V lize se etabloval jako dominantní centr.

Matthews dříve proslul také jako nemilosrdný kat české reprezentace na různých úrovních.

Na MS dvacítek nasázel Čechům hattrick, na šampionátu osmnáctiletých se proti nim trefil dvakrát a později v pouhých 18 letech jedinou trefou týmu USA v základní hrací době a proměněným nájezdem v rozstřelu poslal tehdejší tým trenéra Vůjtka s Plekancem a spol. z mistrovství světa 2016 domů už po čtvrtfinále.

Pro Toronto je Matthewsův podpis už třetím velkým kontraktem za posledních osm měsíců. V létě se kanadskému klubu upsal na sedm let s průměrnou roční gáží 11 milionů dolarů útočník John Tavares. Po takřka nekonečném jednání se vedení Maple Leafs v prosinci dohodlo na šestileté smlouvě i se švédským forvardem Williamem Nylanderem, který si vydělá ročně 6,9 milionu dolarů.

Na řadě bude podpis s dalším jedenadvacetiletým mladíkem Mitchellem Marnerem.

Reklama