Hlavní obsah

Když se z hříšníka v NHL stane boxovací pytel

Praha

Platí nepsané pravidlo. Pokud faulujete protihráče, můžete čekat rychlou reakci. Tu poznal v NHL před pár hodinami Ian Cole, když na něj jako vichřice vystartoval Tom Wilson. Ten mu názorně předvedl školu boxu, konkrétně pravých háků a zvedáků. A to vše za faul na Jevgenije Kuzněcova. Pár okamžiků, které okořenily zápas Washingtonu s Coloradem.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Tom Wilson (vlevo) neměl v boxerském duelu moc práce, Ian Cole prohrál jednoznačně na body.

Článek

Hra probíhala v obranném pásmu Colorada. Kuzněcov se snažil získat puk, jenže v cestě byl protihráč, Cole ho sundal, když jeho rameno mělo trefilt hlavu ruského forvarda a ten provedl nečekanou otočku.

Tento mžik stačil a Wilson měl ve hře hned jiné myšlenky. Brzda, otočka na modré čáře, shozené rukavice a zápas dostal nečekanou vložku. Cole se stal za svoji troufalost nedobrovolným boxovacím pytlem. Dostal naloženo a odjel s obličejem od krve.

„Tohle je velký, víme, že Tom hraje fyzický hokej, to je pro nás výhoda. Když se něco takového stane, postaví se za nás. Vždycky je příjemné mít takového hráče v týmu," citoval server russianmachineneverbreaks.com pozápasové poděkování Kuzněcova, který nakonec rozhodl zápas v prodloužení a Washington porazil Colorado 4:3.

Reklama