Hlavní obsah

NY Rangers - Carolina 0:3Dokonalý Mrázkův večer. V hokejovém chrámu udržel čisté konto

New York
Aktualizováno

Druhá nula v sezóně a ještě k tomu v Madison Square Garden. Český gólman Caroliny Petr Mrázek prožil úspěšný večer v hokejovém svatostánku. Hosté díky skvěle zvládnuté poslední třetině zvítězili 3:0. V dresu Jezdců si další start připsal mladík Filip Chytil, tentokrát ale musel skousnout dvě branky v době, kdy byl právě on na ledě.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Český brankář v dresu Caroliny Petr Mrázek likviduje střelu Pavla Buchněviče (v bílém) z NY Rangers v zápase NHL.

Článek

V jediném pátečním zápase zámořské NHL na sebe narazily celky z Metropolitní divize, a i český fanoušek si přišel na své. Petr Mrázek tentokrát dostal přednost před veteránem Curtisem McElhinneyem a za důvěru se odvděčil parádním představením. Střelci z New Yorku si na šestadvacetiletém rodákovi z Ostravy vylámali zuby a ani jedna z 26 střel nenašla přesný cíl.

Podobně úspěšná byla v prvních dvou třetinách i brankářská legenda Rangers Henrik Lundqvist. Na toho si po skvělé kombinaci a nechytatelné ráně přišla až čtvrtá lajna Hurikánů. Po ose McKegg-Maenalanen-Foegele, skóroval posledně jmenovaný. Úspěšně zakončená kombinační akce nenápadné řady hostů byla nakonec jedinou trefou při rovnovážném počtu hráčů v poli.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Český hokejový gólman v dresu Caroliny Petr Mrázek oslavuje se svými spoluhráči vítězství v zápase NHL na ledě NY Rangers.

Riskantní hra bez brankáře v závěru domácím příliš radosti nepřinesla, a tak zvládli svěřenci kouče Brind'Amoura ještě dva góly přidat. Nejprve se trefil ruský mladíček Andrej Svečnikov, na kterého o pár sekund později navázal také Brock McGin.

Tentokrát se tedy neprosadil ani český objev sezóny Filip Chytil, který za necelých čtrnáct minut hry vyzkoušel pozornost svého krajana dvakrát, leč neúspěšně. Sám pak byl na ledě u dvou inkasovaných branek ve třetí třetině a v tabulce +/- skončil v páteční noci s nelichotivým skóre -2.

Výsledek nočního zápasu udržel Carolinu jen těsně pod hranou postupu do play-off, naopak hokejisté Rangers už budou mít s doháněním postupových pozic hodně těžkou pozici, na elitní osmičku ztrácí už 9 bodů.

Výsledek NHL:
NY Rangers - Carolina 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky: 47. Foegele, 59. Svečnikov, 60. B. McGinn. Střely na branku: 27:33. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal 59:53 minut, z 27 střel neinkasoval, měl úspěšnost zákroků 100 procent a byl vyhlášen první hvězdou večera. Diváci: 18 066. Hvězdy zápasu: 1. Mrázek, 2. Foegele (oba Carolina), 3. Lundqvist (Rangers)

Reklama