Hlavní obsah

Malkin se po soupeři zákeřně ohnal hokejkou a dostal trest do konce utkání

Ruply mu nervy. V duelu odvěkých rivalů mezi Philadelphií a Pittsburghem to opět jiskřilo. Tradiční souboj o vládce Pensylvánie zvládli lépe hokejisté Penguins, vyhráli 4:1. Kaňku na výkonu Tučňáků však udělal ruský útočník Jevgenij Malkin, který se zákeřně ohnal hokejkou a zasáhl Michaela Raffla do hlavy. Za to si vysloužil trest do konce utkání a bude čekat na verdikt disciplinární komise, která rozhodne o případném dalším trestu.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Kanadský kapitán Sidney Crosby slaví gól do sítě Cartera Harta v utkání, v němž si Pittsburgh Penguins poradil s Philadelphií Flyers 4:1.

Článek

Jejich souboje bývají vyhrocené. Duel Metropolitní divize mezi Flyers a Penguins přitahuje diváky nejen hokejem, ale i přívalem emocí. Zákeřné fauly s úmyslem zranit protihráče ale nikdo vidět nechce, a proto si Malkin po faulu na Raffla bude možná muset pár dalších utkání odpočinout.

K souboji došlo v průběhu třetí třetiny za stavu 3:0 pro Tučňáky. Ruský bohatýr neunesl, že ho soupeř bránil těsně a příliš dotěrně, po útočníkovi Flyers se proto ohnal hokejkou. Problémem pro Malkina může být zejména to, že hůl mířila na hlavu soupeře.

„Byl tam souboj u mantinelu. Myslím si, že z jeho strany to nebylo čisté, trefil mě zezadu do hlavy," uvedl na svoji obranu Malkin. „Vím, že to ode mě bylo hloupé, ale nepokoušel jsem se ho úmyslně trefit do obličeje," dodal.

Situaci viděl obdobně i trenér hostů Mike Sullivan. „Byl jsem trochu překvapen, že Jevgenij dostal trest do konce utkání. Byl to souboj dvou hráčů u mantinelu a myslím si, že to byla pouze reakce na předchozí zákrok," hájil kouč Tučňáků hvězdu před novináři.

Trest do konce utkání bývá nejčastěji udělován za pokus o úmyslné zranění protihráče. Přesilovou hru dokázali Letci rychle potrestat, když se trefil Jakub Voráček. Pro Flyers to byla ale jediná trefa a Tučňáci si duel pohlídali. Český útočník bodoval posedmé v řadě a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Diváci ve Wells Fargo Center viděli 51 zákroků hostujícího gólmana Matta Murrayho a byl to především jeho výkon, který nedovolil Philadelphii dosáhnout na body. Flyers proti rivalovi potřebovali bodovat zejména proto, že s Pittsburghem svádí přímý souboj o druhou divokou kartu Východní konference.

Tým s tučňákem na prsou dokázal ukončit čtyřzápasové čekání na vítězství. V souboji o divokou kartu odskočil Flyers na osm bodů. Do konce základní části oběma týmům zbývá ještě porce šestadvaceti zápasů.

Reklama

Související témata: