Hlavní obsah

Pastrňák ze hry! Komplikace pro Boston v boji o play off

David Pastrňák utrpěl zranění palce na levé ruce a podle zpráv ze zámoří bude nejméně dva týdny Bostonu chybět v pokračování NHL. Boj o play off se absencí českého kanonýra pro Bruins může zkomplikovat, tým je čtvrtý ve Východní konferenci, ale nemá žádný velký náskok před celky na nepostupových pozicích.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

David Pastrňák (88) slaví gól v utkání NHL, teď ale bude svému týmu chybět.

Článek

Nejproduktivnější Čech v NHL je po operaci. Kde a co se vlastně přihodilo? Šlo o týmovou akci, tvrdí zástupci klubu.

"Pastrňák se společně s několika spoluhráči v neděli večer zúčastnil sponzorské večeře. Když se vracel, upadl a poranil si levý palec," uvedl klub na Twitteru.

Generální manažer Don Sweeney se vyjádřil na mimořádné tiskové konferenci. "Víc budeme vědět během dvou týdnů. Věříme, že bude v této sezoně ještě hrát."

Zákrok byl podle Sweeneyho úspěšný. "Všechno šlo dobře. Stav jeho zranění bude časem ještě prověřen a uvidíme, jak dlouho skutečně bude mimo sestavu," pokračoval Sweeney.

S Pastrňákem už po nehodě mluvil. "Cítí se dobře, ale jinak je hrozně frustrovaný. Je zklamaný, že kvůli takovému nešťastnému okamžiku oslabil tým," nastínil Sweeney rozpoložení hvězdy, která má v Bruins do roku 2023 smlouvu na celkem 40 milionů dolarů.

Doba rekonvalescence může být i delší než dva týdny, zástupci Bruins zároveň uvedli, že věří, že nepřijdou nějaké komplikace a že se dvaadvacetiletá hvězda týmu v této sezoně ještě objeví na ledě.

Zatímco na hokejku asi nesáhne, s bruslením může začít dříve. "Do deseti dnů by mohl být na ledě. Musíme jen dát pozor na hrozbu nějaké infekce kvůli stehům," dodal Sweeney.

Účastník letošního utkání hvězd NHL odehrál za Boston v této sezoně 56 zápasů, ve kterých nasbíral 66 bodů (31 branek a 35 asistencí).

Reklama

Související témata: