Hlavní obsah

NHL začne sezonu v Praze! Dorazí Voráček?

roj, likSport.cz

Příští sezona NHL začne v Praze. Start nejprestižnější hokejové ligy světa zažije znovu po devíti letech vysočanská O2 arena. S odvoláním na nejmenované zdroje přinesly informaci Hospodářské noviny.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Ukáže se Jakub Voráček (vlevo) v duelu NHL před fanoušky v Praze?

Článek

„Zástupci NHL teď dolaďují některé detaily při návštěvě Česka, oficiální oznámení se všemi podrobnostmi by mělo přijít v březnu," cituje list jeden ze zdrojů.

Čeští fanoušci viděli naposledy NHL ve svém hlavním městě v roce 2010, kdy se utkaly týmy Bostonu a Phoenixu. Nyní by se měli dočkat v prvním říjnovém týdnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Přijede Jakub Voráček s Philadelphií do Prahy?

Pravděpodobnou variantou je, že se tentokrát v Praze představí Philadelphia Flyers, kde aktuálně působí Jakub Voráček, Radko Gudas a gólman Michal Neuvirth.

Start sezony NHL v České republice už na konci minulého roku označil za pravděpodobný i komisionář soutěže Gary Bettman.

První byl Londýn

V roce 2008 se v Praze představila dvojice New York Rangers a Tampa Bay. O dva roky později zavítaly do středu Evropy Boston s Phoenixem. Na první nájezd z NHL dorazilo do největší české haly téměř 34 tisíc fanoušků, při repete o necelých šest tisíc méně.

Pokaždé šlo o akce, kde šlo o velké rozpočty, ty dosahovaly až k hranici sto milionů korun. Lístky se pohybovaly v cenovém rozpětí od 990 do 7900 Kč.

Evropa zažila NHL na vlastní kůži poprvé v roce 2007, tehdy v Londýně odstartovaly nový ročník NHL duely Anaheimu s Los Angeles. O rok později se vedle hrálo i ve Stockholmu. Ještě předtím byla zámořská liga mimo Severní Ameriku v letech 1997, 1998 a 2000.

Jak tomu bude letos, kdo vlastně přijede?

Reklama

Související témata: