Hlavní obsah

Puk a selfíčko. Holčička na NHL plakala štěstím

Stačil malý dárek a slzy štestí tekly proudem. Pro velké hokejové fanoušky je nejsladší odměnou vítězství jejich oblíbeného klubu. Těm menším zase stačí ke štěstí, když jim jejich idol věnuje puk a vyfotí se s nimi. Dojemný moment nabídlo čtvrteční utkání mezi celky Vegas Golden Knights a Toronto Maple Leafs. Holčička si z hlediště T-mobile Areny odnesla pár suvenýrů v podobě puku a společné fotky s útočníkem Toronta Mitchem Marnerem.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Pravé křídlo Mitch Marner oslavuje gól obránce Morgana Riellyho v zápase mezi celky Vegas Golden Knights a Toronto Maple Leafs.

Článek

Jednadvacetiletý hokejista si během rozbruslení všiml transparentu, který si s sebou na utkání přinesla malá fanynka. Na něm stálo Marnerovo jméno a přání ke dni svatého Valentýna. Pravé křídlo Javorových listů věnovalo holčičce puk a dívenka se s hráčem mohla dokonce vyfotit. Z její dojemné reakce vyplývá, že jí tím útočník připravil nezapomenutelný zážitek.

Kanaďan, který nastupuje za Toronto ve své třetí sezoně, vykouzlil na tváři malé divačky nejen úsměv, ale také slzy štěstí. Nebylo to poprvé v krátké době, kdy Marner rozdával radost.

Rodák z provincie Ontario před dvěma týdny hodil do hlediště hokejku malému chlapci, který dokázal porazit rakovinu. Stalo se tak na světový den boje s touto zákeřnou nemocí.

Marnerovi se v této sezoně daří i na ledě. V 57 duelech si prozatím připsal 21 gólů a 48 asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče Maple Leafs. Bod si připsal i během čtvrteční noci. Do sítě Vegas se trefil ve vlastním oslabení a upravil skóre na konečných 6:3.

Maple Leafs patří druhá příčka Východní konference a Marner společně s Torontem sehraje další zápas na ledě Arizony Coyotes. Kdo ví, koho se hokejista rozhodne potěšit tentokrát.

Reklama