Hlavní obsah

Pravidla platí pro všechny. Hvězdný McDavid si dva zápasy nezahraje a přijde o miliony

Jedna z největších osobností hokejové NHL Connor McDavid si nezahraje dva zápasy. Kanadský útočník byl potrestán za zákrok na obránce New Yorku Islanders Nicka Leddyho. Vedení Edmontonu se za svého kapitána postavilo.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Kanaďan McDavid si za svůj zákrok na obránce Islanders Leddyho nezahraje dva zápasy.

Článek

K incidentu ve čtvrtečním utkání Edmontonu s NY Islanders (4:3) došlo v 18. minutě první třetiny při útočné akci hokejistů New Yorku.

Leddy dostal zpětnou přihrávku a chystal se ke střele z vrcholu levého kruhu, v ten moment ho ale do hlavy trefil ramenem McDavid.

„Je důležité si povšimnout, že situace splňuje obě charakteristiky pravidla, které definuje zakázané údery na hlavu," řekl George Parros, bývalý hokejista a současný šéf Oddělení pro hráčskou bezpečnost v NHL. Zaprvé, Leddyho hlava byla ústředním bodem kontaktu. Zadruhé, McDavid měl spoustu času se střetu vyhnout.

Islanders měli obavy, že Leddy bude mít otřes mozku, podle všeho by ale už v sobotu měl být připraven k duelu s Vancouverem.

McDavid, který je mnohými považován za nejlepšího hokejistu současnosti, se vedle dvouzápasové suspendace bude muset vzdát více než 134 tisíc dolarů, což je v přepočtu více než tři miliony korun. Částka je odvozená z ročního platu konkrétního hráče.

Oilers se proti rozhodnutí ohradili v oficiálním prohlášení na svém Twitteru. „Rozhodnutím NHL suspendovat Connora McDavida na dvě utkání jsme velmi zklamáni. S trestem silně nesouhlasíme, pro tým a fanoušky je složité něco takového přijmout v kritické části sezony."

McDavid může hrát až příští středu proti Torontu. Edmonton je v NHL téměř u dna Pacifické divize a na začátku poslední čtvrtiny sezony ztrácí na divokou kartu pro play off osm bodů.

Přijde vám trest pro Connora McDavida přiměřený?
Ano
84,8 %
Ne
12,4 %
Nevím
2,8 %
Celkem hlasovalo 1221 čtenářů.

Reklama

Související témata: