Hlavní obsah

Rangers vyměnili tahouna ofenzivy za volby v draftu

Dallas

Hokejový útočník Mats Zuccarello se stěhuje v NHL z New York Rangers do Dallasu za výběr nejméně ve druhém kole letošního draftu a ve třetím v příštím roce. Jednatřicetiletý Nor mění dres v NHL poprvé. Po této sezoně Zuccarellovi vyprší čtyřletý kontrakt celkem na 18 milionů dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Mats Zuccarello zamířil z NY Rangers do Dallasu.

Článek

Zuccarello byl v minulých třech sezonách nejproduktivnějším hráčem Rangers a v tomto ročníku se po nepodařeném začátku posunul v klubovém pořadí na čtvrtou pozici s 37 body za 11 branek a 26 asistencí z 46 utkání.

Do NHL se vydal 171 centimetrů měřící útočník, přezdívaný norský hobit, v roce 2010 ze švédského MODO Hockey. Za Rangers si připsal v 509 utkáních 352 bodů za 113 gólů a 239 asistencí. V play off zaznamenal v 60 duelech 31 bodů za 11 branek a 30 přihrávek.

"Získali jsme elitního ofenzivního hráče. Má skvělé hokejové myšlení, bojuje a umí skvěle najít spoluhráče v útočném pásmu," pochvaloval si generální manažer Stars Jim Nill.

Pokud Dallas postoupí do finále Západní konference a Zuccarello za první dvě kola play off sehraje minimálně polovinu utkání, Stars přepustí Rangers místo volby ve druhém kole letošního draftu už tu v prvním. V případě, že Zuccarello prodlouží v novém působišti smlouvu, získají Rangers i v příštím roce právo výběru v prvním kole a nikoliv až ve třetím.

Rangers zřejmě chystají další změny

Dallas v sobotu získal také obránce Bena Lovejoye z New Jersey výměnou za zadáka Connora Carricka a výběr ve třetím kole letošního draftu. Pětatřicetiletý Lovejoy získal v roce 2016 Stanleyův pohár s Pittsburghem. Stars jsou na pozici první divoké karty pro play off v Západní konferenci.

Rangers ztrácejí ve Východní konferenci na postupové pozice pro play off s 21 zápasy do konce 10 bodů a před pondělní uzávěrkou přestupů v NHL by ještě mohli změnit dres obránce Adam McQuaid a útočník Kevin Hayes. Ti stejně jako Zuccarello už nenastoupili do sobotního duelu s New Jersey, které Rangers vyhráli 5:2.

Columbus zase měnil s Ottawou

Útočník Ryan Dzingel zamířil v NHL z Ottawy do Columbusu a je tak po dvou dnech další posilou Blue Jackets z týmu Senators po příchodu Matta Duchenea. Šestadvacetiletý Američan odchází z nejhoršího týmu soutěže do Ohia výměnou za útočníka Anthonyho Duclaira a práva výběru ve druhém kole draftu v letech 2020 i 2001. Columbus spolu s ním získal pozici v sedmém kole letošního výběru nováčků.

Dzingel prožívá osobně nejlepší sezonu v kariéře a v 57 zápasech si připsal 44 bodů za 22 branek a stejný počet asistencí. Po tomto ročníku mu skončí dvouletý kontrakt s ročním příjmem 1,8 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

Ottawa jej draftovala v roce 2011 v sedmém kole na 203. místě. V jejím dresu sehrál v NHL 247 utkání a nasbíral 126 bodů za 62 gólů a 64 přihrávek. V 15 duelech play off přidal dvě branky a jednu asistenci.

Třiadvacetiletý Duclair si po New York Rangers, Arizoně, Chicagu a Columbusu vyzkouší už pátý klub v NHL. V tomto ročníku zaznamenal v 52 duelech 19 bodů za 11 branek a osm přihrávek. Celkem má v soutěži na kontě 265 duelů a 108 bodů za 48 gólů a 60 asistencí.

Reklama

Související témata: