Hlavní obsah

Dojemné! Hokejista rozplakal malého fanouška dárkem k narozeninám. Pak obdaroval i svoji babičku

Ottawa/Praha

Na utkání NHL mezi Ottawou Senators a Calgary Flames asi hned tak nezapomene malý fanoušek Senators. Měl totiž narozeniny a přál si hokejku přímo od Bradyho Tkachuka. A dostal ji.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Brady Tkachuk slaví svůj gól, kterým překonal českého gólmana Calgary Davida Ritticha.

Článek

"Brady Tkachuku, mám dnes sedmé narozeniny, podepsal bys mi hokejku? Do toho, Senators!" stálo na ceduli, kterou držel malý příznivec Ottawy. A ottawská sedmička mu přání splnila. Tkachuk přibruslil až ke chlapci a hokejku mu přes sklo hodil.

To, že hráči v NHL rozdávají přímo během zápasů své hokejky či puky, není neobvyklé. Reakce malého fanouška byla ale opravdu úžasná. Nejprve se nejistě usmíval, poté ale jako kdyby mu došlo, co se opravdu stalo, tvář se mu zničehonic zkřivila a s pláčem se zabořil do dresu muže vedle sebe.

Po chvilce si ale otřel oči a zvědavě sledoval, co se bude dít dál. Darovanou hokejku přitom za celou dobu nepustil z ruky.

Hrdina jeho narozeninového dne Tkachuk se pak předvedl i na ledové ploše, když vstřelil parádní gól. Po zápase navíc věnoval puk, se kterým branku vstřelil, své babičce.

Všichni aktéři dojemné scény ale měli po utkání i přes pěkné zážitky nejspíš dost rozporuplné pocity. Kromě Tkachuka totiž nikdo gólmana Flames Davida Ritticha nepřekonal a Senators prohráli 1:2. Rozhodující gól přitom padl v poslední minutě třetí třetiny a podílel se na něm asistencí Čech Michael Frolík.

Reklama