Hlavní obsah

Chvíle hrůzy v NHL. Po souboji s českým hráčem narazil hlavou do mantinelu, zůstal nehybně ležet

Děsivé chvilky zažili diváci během zápasu NHL mezi New Jersey Devils a Calgary Flames. Při souboji o puk se útočník Flames Michael Frolík a obránce Devils Mirco Müller dostali až k mantinelu. Švýcarský zadák následně ztratil rovnováhu a hlavou narazil do bariéry. Poté zůstal jen nehybně ležet.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Mirco Müller byl odvážen z ledu na nosítkách

Článek

Na videu je vidět, že obránce zamrkal očima, ovšem jinak se ani nehnul. Jeho spoluhráči dávali na lavičku znamení, že má být přivolán lékař. Kluziště pak Müller opustil na nosítkách, ovšem už při odjezdu ukazoval tleskajícím divákům zvednutý palec. To byl signál, že nebude tak zle.

"Spadl jsem při souboji na soupeře a věděl jsem, že jde hlavou na mantinel. Hned jsem si říkal: 'Panebože, to bude špatné.' Když ho odnášeli a ukázal divákům palec, ulevilo se mi. To bývá obvykle dobré znamení," cituje ČTK Frolíka. Ten se pak samozřejmě u lékařů snažil zjistit podrobnosti o Müllerově zdravotním stavu.

Dědeček Müllera ve čtvrtek dopoledne na Facebooku uvedl, že hokejista neutrpěl žádné zlomeniny a je už na cestě z nemocnice domů.

Flames na ledě Jersey nakonec vyhráli 2:1, z Čechů se kromě Frolíka mohl radovat i český gólman David Rittich, kterého překonal pouze útočník Kevin Rooney ve vlastním oslabení. Ďábel Pavel Zacha do boje nezasáhl, je totiž stále zraněný.

Reklama