Hlavní obsah

NHL vynesla verdikt. Chárův zákrok na Kanea nebyl útok na hlavu. Kanaďan se tomu vysmál na Twitteru

Zdeno Chára si může oddechnout. Čekalo se, jestli vyhrocený zápas Bostonu se San Jose bude mít dohru mimo led. Nyní je rozhodnuto. Úterní Chárův náraz do Evandera Kanea nebyl disciplinární komisí shledán jako nečekaný úder na hlavu. Slovenský obránce tak nedostane vícezápasový trest. Kane na rozhodnutí zareagoval svérázným způsobem na Twitteru.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Slovenský obránce Zdeno Chára trefuje pravačkou útočníka San Jose Sharks Evandera Kanea.

Článek

Zákrok slovenského obra nebude posuzován Pravidlem 48. Podle tohoto předpisu jsou tvrdě trestány nečekané údery ze strany, které míří na soupeřovu hlavu. Podle komisařů nebyla hlava Kanaďana hlavním místem kontaktu s ramenem slovenského veterána.

Srážce předcházelo vzájemné agresivní jiskření mezi oběma hokejisty a Chárovo počínání vyústilo až ve tvrdou bitku, ve které dostal Kane pořádně naloženo. Ten celou situaci zřejmě nese velmi těžce. Na rozhodnutí komise ve středu zareagoval vtipným, ale poněkud ukřivděným způsobem.

Pravidlo 48 bylo poprvé implementováno v sezoně 2010/11. Motivací je chránit zdraví hráčů. Od té doby jsou obdobné zákroky trestány zápasovou suspendací. Nejdelší trest dostal v roce 2015 Raffi Torres, který trefil ramenem do hlavy Jakoba Silfverberga. Vedení NHL ho za to tehdy potrestalo stopkou na 41 zápasů.

Reklama