Hlavní obsah

Moment, který mohl skončit tragédií. Byl jsem extrémně vyděšený, přiznal obránce Islanders

New York/Praha
Aktualizováno

Byla to situace, která mohla skončit tragicky. I hlavní trenér hokejistů NY Islanders Barry Trotz věděl, že chybělo jen málo, aby jeho obránce Johnny Boychuk dopadl hodně špatně...

Foto: Profimedia.cz

Obránce NY Islanders Johnny Boychuk.

Článek

Boychuk se v poslední minutě druhé třetiny utkání NHL s Torontem dostal ve vlastním pásmu do souboje s útočníkem Toronta Mitchem Marnerem, který střet neustál a poroučel se k ledu. Nešťastně však při tom zasáhl bruslí Boychuka do obličeje.

Pětatřicetiletému Kanaďanovi se vydal na pomoc s ručníkem jeden ze členů realizačního týmu ostrovanů a hokejista následně zamířil rovnou do šatny. Nepěkný moment měl ale šťastný konec, neboť Boychuk se v průběhu třetiny vrátil do hry a mohl si vychutnat jasnou výhru svého týmu 6:1.

Po utkání však přiznával, že mu v první chvíli vůbec nebylo dobře. „Děkuji za všechny pozitivní myšlenky. Byl jsem extrémně vyděšený a teď opravdu šťastný, že nade mnou dneska někdo stál. Hlavou vám proběhne spousta myšlenek, když ostří nože zasáhne váš krk," napsal Boychuk na svém twitterovém účtu.

Zásahy bruslí do krku či obličeje nejsou v hokeji bohužel ojedinělé. Třeba Vladimíra Vůjtka mladšího v roce 1999 zasáhla během přípravného utkání do tváře brusle Valerije Kamenského z NY Rangers. Tehdejší útočník Atlanty má dodnes na tváři jizvu vyspravenou tehdy více než dvěma stovkami stehů.

V roce 2008 zase zasáhla slovenského útočníka Richarda Zedníka do tepny na krku brusle spoluhráče z Floridy Olliho Jokinena. Zedník ztratil spoustu krve a život mu zachránil jen včasný zásah lékařů.

Reklama

Související témata: