Hlavní obsah

Brankář Francouz byl vyhlášen nejlepším hráčem týdne v AHL

Springfield/Praha

Český hokejový brankář Pavel Francouz z celku Colorado Eagles byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské soutěži AHL. Osmadvacetiletý účastník pěti světových šampionátů i loňských olympijských her v Pchjongčchangu si za toto období připsal ve čtyřech zápasech čtyři výhry, jednou udržel čisté konto, měl průměr 1,48 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,9 procenta.

Foto: Sport.cz

Pavel Francouz v dresu Colorada (archivní foto)

Článek

Francouz nejdříve v úterý vychytal 36 zákroky výhru Eagles nad San Antoniem 5:3. O den později díky 30 zásahům proti stejnému soupeři udržel podruhé v sezoně čisté konto (6:0).

V sobotu při vítězství nad Tucsonem 3:2 v prodloužení si někdejší gólman Litvínova a Čeljabinsku připsal 43 zákroků, což bylo jeho nové maximum v soutěži. V neděli proti stejnému sokovi při výsledku 2:1 pochytal 30 střel Roadrunners.

Francouz podepsal loni v květnu jako nedraftovaný volný hráč v NHL roční jednocestnou smlouvu s Coloradem Avalanche, která mu zaručuje příjem 690 tisíc dolarů i v případě pobytu na farmě. Do zámoří se vydal po třech letech strávených v Čeljabinsku v KHL. V roce 2015 vychytal v extralize historický titul Litvínovu.

Francouz odchytal v sezoně za Eagles 38 zápasů s průměrem 2,68 obdržené branky a úspěšností zákroků 91,8 procenta. Odchovanec Plzně už debutoval i v NHL a za Colorado odchytal část dvou zápasů na přelomu prosince a ledna. Měl v nich průměr 1,96 obdržené branky a úspěšnost 94,3 procenta.

Reklama

Související témata: