Hlavní obsah

Pojď! Fleury vyzýval Ritticha na pěstní souboj

Las Vegas/Praha

Žádná gólová smršť se nekonala. Středeční zápas NHL mezi celky Vegas Golden Knights a Calgary Flames nabídl především festival brankářských zákroků. Hlavními hrdiny večera byli Marc-André Fleury a David Rittich. Kanadský gólman se v závěru druhé třetiny dostal do strkanice před vlastní sítí a na dálku pak vyzval Ritticha k pěstnímu souboji. Ten jeho nabídku nepřijal, a zůstalo tak u hokejové bitvy v brakovištích. Tým Flames padl po vyrovnaných výkonech obou celků 1:2.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Calgary Flames David Rittich si připisuje jeden z úspěšných zákroků v souboji s Vegas Golden Knights.

Článek

Skvělé výkony obou borců mezi tyčemi jako by motivovali Fleuryho k tomu, rozhodnut vzájemný duel s Rittichem jinde než v bráně. V závěru druhé třetiny se dostal do strkanice s útočníkem Flames Matthewem Tkatchukem. Kanadského gólmana šel okamžitě bránit Colin Miller a strhla se nepřehledná mela.

Fleurymu to ale nestačilo, a když zahlédl českého reprezentanta postávat na modré čáře, začal na něj gestikulovat a vyzývat ho, aby si pro něj dojel. Zdálo se, že odchovanec jihlavského hokeje zůstal ledově klidným a ze vzájemné ruční výměny názorů tak nakonec sešlo.

"Nechtěl jsem překročit červenou čáru a oslabit tým vyloučením," řekl český brankář. "Když vidíte gólmana soupeře na modré čáře, máte pocit, jakoby vás tím tak trochu vyzýval k souboji. Ale nechtěl jsem se za ním hnát, myslel jsem si, že přijede on. Nakonec se nic nestalo," doplnil Fleury.

Za stavu 1:1 rozhodl ve třetí třetině Deryl Engelland a Vegas si připsali pátou výhru v řadě. První tým Západní konference Calgary naopak tři poslední zápasy prohrál. Šestadvacetiletý Rittich pokryl 36 z 38 pokusů Vegas. Kanaďan si připsal 33 úspěšných zákroků. Oba gólmani si vzájemné měření sil mohou zopakovat v neděli, tentokrát na ledě Calgary.

Reklama

Související témata: