Hlavní obsah

Winnipeg - Boston 4:3Bruins padli potřetí v řadě, nepomohly ani Krejčího asistence. Bodovalo i dalších pět Čechů

Aktualizováno

Třetí porážku v řadě si připsali hokejisté Bostonu, když prohráli na ledě Winnipegu 3:4. K bodům Bruins nepomohly ani dvě asistence Davida Krejčího. Stejný bodový příděl zaznamenal v dresu Washingtonu i Michal Kempný, jeho tým však zvítězil ve Philadelphii 5:2. Gólem pomohl k výhře Dallasu nad Minnesotou Radek Faksa, asistence si připsali i Roman Polák, Ondřej Palát a Filip Zadina.

Foto: Terrence Lee, Reuters

Hokejisté Bostonu prohráli potřetí v řadě

Článek
Fotogalerie

Winnipeg vstoupil do utkání s Bostonem výborně, když již po 68 sekundách díky brance Wheelera vedl. Ve 12. minutě zvýšil na dvoubrankový náskok z přesilové hry Scheifele, do konce třetiny vrátil hostům naději po Krejčího asistenci McAvoy.

Přesně v polovině utkání Medvědi po brance Nordströma vyrovnali, Jets tak o svém vítězství rozhodli v závěrečné třetině. Trouba a Ehlers vrátili domácím dvoubrankový náskok, Coyle pak jen tři minuty před koncem snížil na konečných 3:4.

Winnipeg je v tabulce Západní konference na třetím místě, Boston i přes třetí porážku v řadě drží ve Východní konferenci druhé místo.

VIDEO: Sestřih zápasu Winnipeg - Boston

Kempný pomohl k výhře Capitals

Obhájci titulu pokračovali ve velmi dobrých výkonech i na ledě Philadelphie, kterou porazili 5:2. Dvěma asistencemi pomohl k výhře i Michal Kempný, který měl podíl už na úvodní trefě Capitals, o kterou se postaral v 3. minutě Connolly. O sedm minut později zvýšil na dvoubrankový rozdíl Eller.

Domácí bez Jakuba Voráčka v sestavě poprvé rozjásali své fanoušky v 22. minutě po brance Van Riemsdyka, radost Flyers však bleskově uťala druhá branka večera v podání Connolyho, do poloviny utkání navíc přidal další úder Wilson a zvýšil už na 4:1.

Naději na potencionální zvrat dala Letcům trefa Laughtona, který v 33. minutě snižoval na dvoubrankový rozdíl. Hosté však drama nepřipustili, do prázdné branky po nahrávce Kempného završil gólový účet zápasu v 58. minutě Kuznětsov.

Washington drží v tabulce Východní konference třetí příčku, Flyers jsou desátí s pětibodovou ztrátou na osmý Columbus.

VIDEO: Sestřih zápasu Philadephia - Washington

Pittsburgh rozhodl ve druhé třetině

Důležité vítězství v boji o play off si připsali hokejisté Pittsburghu, když zvítězili na ledě Buffala jasně 5:0. O dvou bodech rozhodla druhá třetina, ve které se postupně trefili Kessel, Dumoulin a Hornqvist.

Osud domácích podepsali v závěrečné části Bjugstad a Guentzel. Hosté v zápase proměnili tři přesilové hry, domácí si naopak nedokázali poradit s výborně chytajícím DeSmithem, který si připsal 26 úspěšných zásahů.

Pittsburgh drží ve Východní konferenci šestou příčku, Sabres jsou dvanáctí.

VIDEO: Sestřih zápasu Buffalo - Pittsburgh

Faksa i Polák pomohli k výhře

Až od 25. minuty čekali fanoušci na branku v utkání mezi Minnesotou a Dallasem. K smutku většiny z nich se o něj postaral Radek Faksa, který tečoval střelu do modré čáry a poslal svým třináctým gólem v sezoně hosty do vedení. Asistenci si na jeho brance připsal i Roman Polák. Uplynuly však jen dvě minuty a 22 sekund a po brankách Hintze a L´Esparenceho prohrávali domácí již 0:3.

Naději jim dala až branka Zuckera z přesilové hry v 30. minutě, hosté si však dva body pohlídali, konečnou podobu výsledku dal do prázdné branky osmnáct sekund před koncem Radulov. "Blíží se konec základní části a každý bod je pro nás důležitý. Jsme šťastní, že jsme urvali dva," řekl Faksa.

Pro brankáře Stars Bena Bishopa to bylo hořkosladké utkání. Na jednu stranu vytvořil nový klubový rekord, když se stal gólmanem s největším počtem odchytaných minut bez inkasovaného gólu (230:53). Překonal tak dosavadní rekord Eda Belfoura z listopadu 2000 (219:26). Na straně druhé se ve druhé třetině zranil a musel střídat. Jeho náhradník Anton Chudobin obdržel jediný gól.

Dallas si tak pojistil šesté místo v tabulce Západní konference, Minnesota je devátá.

VIDEO: Sestřih zápasu Minnesota - Dallas

Tampa otočila ztracený zápas

Ani tříbrankový náskok nestačil hokejistům Detroitu k bodům proti nejlepšímu týmu probíhajícího ročníku Tampě Bay. Red Wings zajistili nadějný průběh Bowey, Helm a Abdelkader a Detroit tak vedl v 24. minutě už 3:0. Až pak se dostali ke slovu hosté, když v 33. minutě snížil z přesilové hry Stamkos.

Proč jsou nejlepším celkem soutěže ukázaly Blesky v závěrečné části, když po brankách Pointeho, Kučerova, Johnsona a znovu Kučerova totálně rozebrali naděje Rudých křídel. Rasmussen po Zadinově asistenci na tvrdé údery ještě odpověděl v 59. minutě brankou na 4:5, více však již domácí nestihli a v tabulce zůstávají na patnáctém místě Východní konference bez nadějí na postup do play off.

Suverénně nejproduktivnější hráč soutěže Nikita Kučerov si polepšil v sezoně už na 115 bodů (35+80). To je nejvíc od sezony 2006/07, kdy Sidney Crosby z Pittsburghu nasbíral 120 bodů (36+84).

"Nás už od něj na ledě nic nepřekvapí," prohlásil kapitán Tampy Bay Steven Stamkos, který se v utkání také gólově prosadil a s 383 brankami vyrovnal klubový rekord Vincenta Lecavaliera.

"Jako dítě sníte o tom, že budete hrát NHL, ale nepředstavujete si, že byste se stal klubovým rekordmanem v počtu branek. Snad přidám ještě hodně gólů, ale je pro mě čest sdílet rekord s tak významnou osobností (jako je Lecavalier)," doplnil.

VIDEO: Sestřih zápasu Detroit - Tampa Bay

Žraloci nestačili na Floridu

Roli favorita nepotvrdili hokejisté San Jose proti Floridě, když prohráli 2:4. V první třetině přitom vše pro domácí vypadalo dobře, když po brankách Karlssona a Labanca vyhráli úvodní část 2:1. Tím však jejich gólový příspěvek skončil.

Hosté ve druhé třetině díky Huntovi a Hoffmanovi skóre útočili a ve třetí části potvrdil dva body pro Pantery Vatrano. Tomáš Hetl tentokrát vyšel bodově naprázdno. Florida i přes výhru je ve Východní konferenci až jedenáctá, San Jose zůstává v čele Západní konference.

VIDEO: Sestřih zápasu San Jose - Florida

Islanders vydřeli důležitou výhru nad Montrealem

Hokejisté New York Islanders vyhráli v důležité bitvě o play off nad Montrealem 2:1. Domácí poslal do vedení v 22. minutě Pelech, hosté do konce prostřední části díky Bennovi vyrovnali. Rozhodující úder si Ostrované nechali do 58. minuty, kdy se trefil Lee. Islanders jsou v tabulce Východní konference pátí, Canadiens patří devátá příčka jen o skóre za osmým Columbusem.

VIDEO: Sestřih zápasu Islanders - Montreal

Skvělý Nilsson vychytal nulu

Výborný výkon gólmana Senátorů Anderse Nilssona stál za výhrou Ottawy nad St. Louis 2:0. Švédský brankář pochytal všech 35 střel hostů a díky brankám Wolanina z 34. minuty a Tierneyho, který pečetil skóre gólem do prázdné banky při power play hostů, slaví Ottawa dva body. Na faktu, že jsou Senátoři stále nejhorším týmem soutěže, však ani tato výhra nic nezměnila.

VIDEO: Sestřih zápasu Ottawa - St. Louis

Arizona slaví vysokou výhru

Důležitou a navíc vysokou výhru si v duelu s Anaheimem připsali hokejisté Arizony, kteří zvítězili jasně 6:1. Základy úspěchu začali domácí stavět již v úvodní části, kterou po brankách Ekmana-Larssona a Demerse vyhráli 2:0. Hosté hned v úvodu prostřední části díky Silfverbergovi sice snížili, to však bylo z jejich strany vše.

Kojoti přidali ve druhé třetině další dvě branky, když se dvakrát trefil v přesilové hře Hinostroza. Americký útočník navíc završil ve třetí části hattrick, šestý gól přidal sekundu před koncem Kempe. Coyotes jsou v tabulce Západní konference osmí, Anaheim až čtrnáctý.

VIDEO: Sestřih zápasu Arizona - Anaheim

Nashville si poradil s Kings

Trápící se Los Angeles se nezvedlo ani v domácím utkání s Nashvillem, když prohrálo 1:3. Hosty poslal do vedení v 16. minutě Arvidsson, domácí sice v 23. minutě díky Wagnerovi srovnali, tím však jejich střelecká produktivita skončila. Do konce prostřední části zvýšili na dvoubrankový rozdíl Smith a Sissons a zajistili tak pro Nashville dva body. Králové zůstávají v tabulce Západní konference poslední patnáctí, Predators jsou čtvrtí.

VIDEO: Sestřih zápasu Los Angeles - Nashville

Výsledky NHL
Buffalo - Pittsburgh 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)
Branky: 27. Kessel, 36. Dumoulin, 38. Hörnqvist, 51. Bjugstad, 59. Guentzel. Střely na branku: 26:28. Diváci: 18.680. Hvězdy zápasu: 1. DeSmith, 2. Kessel, 3. Crosby (všichni Pittsburgh).
NY Islanders - Montreal 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 22. Pelech, 58. A. Lee - 39. Jordie Benn. Střely na branku: 38:34. Diváci: 13.274. Hvězdy zápasu: 1. A. Lee, 2. Pelech, 3. Greiss (všichni NY Islanders).
Philadelphia - Washington 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky: 22. J. van Riemsdyk, 33. Laughton - 3. a 29. Connolly (Kempný), 10. Eller, 30. T. Wilson, 58. Kuzněcov (Kempný). Střely na branku: 24:32. Diváci: 19.475. Hvězdy zápasu: 1. Connolly (Washington), 2. Gostisbehere (Philadelphia), 3. Eller (Washington).
Detroit - Tampa Bay 4:5 (2:0, 1:1, 1:4)
Branky: 3. Bowey, 11. Helm, 24. Abdelkader, 59. Rasmussen (Zadina) - 49. a 57. Kučerov, 33. Stamkos, 42. Point, 49. T. Johnton (Palát). Střely na branku: 27:39. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Stamkos (oba Tampa Bay), 3. Helm (Detroit).
Ottawa - St. Louis 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 34. Wolanin, 60. Tierney. Střely na branku: 21:35. Diváci: 13.378. Hvězdy zápasu: 1. A. Nilsson, 2. Wolanin, 3. Veronneau (všichni Ottawa).
Minnesota - Dallas 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Branky: 30. Zucker - 25. Faksa (Polák), 26. Hintz, 27. L'Esperance, 60. Radulov. Střely na branku: 22:31. Diváci: 18.919. Hvězdy zápasu: 1. L'Esperance, 2. Hintz (oba Dallas), 3. Zucker (Minnesota).
Winnipeg - Boston 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky: 2. Wheeler, 12. Scheifele, 48. Trouba, 54. Ehlers - 18. McAvoy (Krejčí), 30. Nordström, 58. Coyle (Krejčí). Střely na branku: 24:39. Diváci: 15.321. Hvězdy zápasu: 1. Scheifele, 2. Wheeler, 3. Trouba (všichni Winnipeg).
Arizona - Anaheim 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky: 25., 38. a 60. Hinostroza, 18. Ekman-Larsson, 20. Demers, 60. M. Kempe - 21. Silfverberg. Střely na branku: 24:37. Diváci: 14.202. Hvězdy zápasu: 1. Hinostroza, 2. Kuemper, 3. Demers (všichni Arizona).
Los Angeles - Nashville 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky: 23. A. Wagner - 16. Arvidsson, 36. C. Smith, 38. Sissons. Střely na branku: 26:34. Diváci: 17.730. Hvězdy zápasu: 1. Sissons, 2. Ellis (oba Nashville), 3. A. Wagner (Los Angeles).
San Jose - Florida 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Branky: 8. M. Karlsson, 15. Labanc - 12. J. McGinn, 22. Hunt, 39. Hoffman, 49. Vatrano. Střely na branku: 28:27. Diváci: 17.388. Hvězdy zápasu: 1. Ekblad, 2. Hoffman (oba Florida), 3. M. Karlsson (San Jose).

Reklama