Hlavní obsah

Útočník Radil zamířil ze San Jose na farmu do AHL

San Jose

Český hokejový útočník Lukáš Radil se po čtyřech měsících vrátil z prvního týmu San Jose Sharks na farmu do celku San Jose Barracuda do nižší AHL. Osmadvacetiletý odchovanec Pardubic si nejdříve po debutu v NHL vybojoval místo v sestavě Sharks, ale teď v ní od 24. února chyběl.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Lukáš Radil (vlevo) a Lars Eller.

Článek

Radil podepsal loni na začátku dubna se San Jose v NHL jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestný kontrakt a po kempu zamířil do AHL. Premiéru v NHL si odbyl 23. listopadu při výhře nad Vancouverem 4:0. Dostal příležitost celkem v 32 utkáních a nasbíral deset bodů za šest branek a čtyři asistence. V posledních 12 duelech ale vyšel bodově naprázdno.

Sharks s Radilem na začátku ledna podepsali nový roční kontrakt, který je jednocestný a příjem 700 tisíc dolarů bude mít zaručený i v případě pobytu na farmě. V této sezoně v AHL sehrál 11 zápasů a připsal si šest bodů za gól a pět asistencí.

Minulé tři sezony strávil rodák z Čáslavy ve Spartaku Moskva v KHL, kam zamířil účastník mistrovství světa v roce 2017 a loňských olympijských her z extraligových Pardubic.

Reklama

Související témata: