Hlavní obsah

Hotovo! České hvězdy z NHL se představí v Praze

Praha

Skvělá zpráva pro české fanoušky! Vedení NHL oficiálně potvrdilo, že příští ročník soutěže začne v Praze. V O2 areně se 4. října utkají Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks. Přímé přenosy bude vysílat stanice Nova Sport 1 a Nova Action.

Foto: Andy Marlin, Reuters

Jakub Voráček by se měl v dresu Philadephie představit v Praze, kde by měl začít nový ročník NHL

Článek

Divákům by se tak mohli představit v dresu Letců Jakub Voráček, Radko Gudas či brankář Michal Neuvirth, jejich soupeři by pak v ideálním případě byli Dominik Kubalík či David Kämpf. „Když nás tam dotáhnou, tak bych to bral všema deseti," říkal před oficiálním verdiktem pro Sport.cz obránce Flyers Radko Gudas.

"Bude to další velká etapa mé hokejové kariéry. Člověk si říká, že by se to někdy mohlo stát, přeje si to, ale že se to jednou opravdu povede, s tím asi moc nepočítá. Zahrát si v Praze před českými fanoušky bude něco unikátního," řekl pro nhl.com šťastný Voráček.

 NHL v Praze potřetí v historii

V pražské O2 areně se liga premiérově představila v sezoně 2008/09 dvěma duely mezi New York Rangers a Tampou Bay Lightning. O dva roky později se v Praze utkala dvakrát mužstva Bostonu Bruins a Phoenixu Coyotes (dnes Arizony). Boston si tehdy zahrál i přípravné utkání proti Liberci. V září 2011 změřili Rangers v Praze síly se Spartou.

Philadelphii při cestě do Evropy čeká před zápasem v Praze kemp i ve Švýcarsku a 30. září sehraje v Lausanne přípravný duel s tamním účastníkem NLA. Blackhawks budou pobývat v Německu a 29. října budou v zápasové generálce v Berlíně jejich sokem Eisbären.

NHL také zavítá stejně jako v minulých dvou letech do Švédska a 8. a 9. listopadu se tak utkají Tampa Bay a Buffalo. Před dvěma roky se ve švédském hlavním městě představily Ottawa s Coloradem a loni v Göteborgu New Jersey s Edmontonem.

Přehled úvodních zápasů hokejové NHL v Evropě:
2007 (Londýn): Anaheim - Los Angeles
2008 (Praha/Stockholm): New York Rangers - Tampa Bay a Ottawa - Pittsburgh
2009 (Helsinky/Stockholm): Chicago - Florida a Detroit - St. Louis
2010 (Helsinky): Carolina - Minnesota
2011 (Helsinky/Stockholm): Anaheim - Buffalo a Los Angeles - New York Rangers
2019 (Praha): Philadelphia - Chicago
Poznámka: Zápasy v letech 2017 a 2018 ve Švédsku a ve Finsku nebyly úvodními duely sezony. Celkem se v Evropě odehrálo 25 utkání NHL.
Přehled zápasů NHL v Praze:
4. a 5. října 2008, New York Rangers - Tampa Bay 2:1 a 2:1
9. a 10. října 2010, Boston - Phoenix 3:5 a 3:0
4. října 2019, Philadelphia - Chicago
Přehled exhibičních zápasů týmů NHL v ČR/Československu:
10. a 11. září 1989 (Praha), Calgary - Československo 2:4 a 1:4
5. října 2010 (Liberec), Boston - Liberec 7:1
29. září 2011 (Praha), New York Rangers - Sparta 2:0

Reklama

Související témata: