Hlavní obsah

Washington - Minnesota 1:2Tři čeští hokejisté byli v akci, Minnesota získala důležité body v boji o play off

New York
Aktualizováno

Pouze dvě utkání obsahoval páteční program hokejové NHL. Minnesota si připsala velmi cenné vítězství v boji o postup do play off. Díky výhře na ledě úřadujících šampionů z Washingtonu se v Západní konferenci totiž posunula na poslední příčku zaručující účast ve vyřazovací fázi.

Článek

První změnu skóre obstaral ke konci první části Jordan Greenway, jenž se prosmýkl z pravé strany před bránu a povedeným blafákem do forhendu překonal Bradena Holtbyho.

V polovině zápasu za domácí srovnal Brett Connolly, který se prosadil střelou zápěstím od modré čáry. Důležitý 79. bod pro Wild v této sezoně však vystřelil necelých osm minut před koncem Luke Kunin, který po povedené žabce Zacha Pariseho od mantinelu trefil přesně horní růžek Holtbyho branky.

Za poražené odehrál skoro 15 minut Jakub Vrána, který jednou neúspěšně vystřelil na bránu Devana Dubnyka. Capitals se naopak musejí obejít bez Michala Kempného, jehož zranění nohy možná vyřadilo až do konce sezony.

Tomáš Hertl nechyběl v sestavě Žraloků proti Anaheimu. Slávistický odchovanec si však nepřipsal ani jeden kanadský bod, přestože i s prodloužením odehrál skoro 21 minut. Za San Jose nastoupil také Lukáš Radil, pro něhož to byl druhý duel od návratu z farmy.

Také druhý český útočník v zápase nebodoval, ale zato si připsal dva hity. Kačeři nakonec zvítězili 4:3 díky trefě Jakoba Silfverberga v prodloužení, jejich šance na postup do play off jsou však mizivé, zatímco San Jose už má účast ve vyřazovacích bojích jistou.

Výsledky NHL
Washington - Minnesota 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky: 31. Connolly - 17. Greenway, 53. Kunin. Střely na branku: 22:27. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Dubnyk, 2. Kunin (oba Minnesota), 3. Holtby (Washington).
Anaheim - San Jose 4:3 v prodl. (1:0, 0:1, 2:2 - 1:0)
Branky: 8. a 56. Rakell, 43. Henrique, 61. Silfverberg - 23. Labanc, 47. Meier, 58. Braun. Střely na branku: 21:26. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Silfverberg, 2. Rakell, 3. Manson (všichni Anaheim).

Reklama

Související témata: