Hlavní obsah

Tohle byla Pastova noc! Je skvělé být zpátky na domácím ledě, zářil útočník po zápase

Boston/Praha

„Cítil jsem se opravdu dobře,“ prohlásil český útočník David Pastrňák po svém galapředstavení v dresu Bruins. "Pasta" na ledě zastínil všechny hvězdy. Hattrick, dvě asistence a k tomu vítězství 6:3 nad Jezdci z New Yorku. Kdo by chtěl víc? Na led pršely čepice, fanoušci byli u vytržení. Český útočník si užíval hokejového ráje. Bral ho i jako odměnu po trápení, kdy ho na víc než měsíc vyřadilo ze hry zranění. Vrátil se ve velkém stylu a s 36 trefami na kontě je nejlepším českým střelcem ve slavné soutěži.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Český hokejový útočník David Pastrňák měl v NHL pořádně nabito. Na led létaly čepice.

Článek
Fotogalerie

Byl k neudržení. Nastřílel tři góly, přidal dvě asistence. To byl skvostný účet Davida Pastrňáka z nočního zápasu NHL mezi Bostonem a New Yorkem Rangers, který Bruins ovládli 6:3. A nešlo jen o tenhle duel, v posledních čtyřech utkáních je jeho bilance ještě zajímavější - zaznamenal pět gólů, na dalších šest branek přihrál. To je forma jako hrom. Pastrňák se od svého návratu po zranění bodově neprosadil jen proti Islanders.

„Vrátil jsem se po delší době. Zmeškal jsem několik zápasů, takže to bylo na začátku trošku těžké, ale jsem rád, že jsem zpátky," uvedl skromně po utkání, jehož byl největší hvězdou. Ačkoli měl ze svého individuálního výkonu určitě radost, hned v první odpovědi novinářům připomněl, že šlo i o tým. „Důležité jsou dva body!" ukázal, jak moc si váží vítězství Bruins. „Jsem za ně velmi rád," dodal.

Problém mu nedělal ani fakt, že v zápase naskočil do dvou různých formací. „To pro mě není žádná novinka. V obou lajnách hraju už nějakou dobu, takže jsem věděl, co můžu očekávat," uvedl dvaadvacetiletý útočník, který právě spoluhráčům připsal část zásluh na jeho individuálním úspěchu. „Kluci mi fakt hodně pomohli."

Slova chvály pro českého útočníka

Pastrňákovo jméno bylo hlavním tématem rozhovorů s hráči i trenérem Bruins Brucem Cassidym, který "Pastovi" složil poklonu. „Skvělá noc! Měl výbornou střelu a zdálo se mi, že je víc sebejistý v zacházení s pukem," chválil Cassidy. „Líbí se mi, jak na tom teď Pastrňák je," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

5 goals in 5 games since his return. 36 goals in 61 games. May we present: @davidpastrnak.

Příspěvek sdílený Boston Bruins (@nhlbruins),Bře 27, 2019 v 8:25 PDT

A o svém krajanovi se pochvalně vyjádřil i David Krejčí, který se v noci blýskl dvěma asistencemi. „Je momentálně jedním z nejlepších. Takže kdykoli dostanu šanci být s ním ve formaci, je to skvělé," nemohl si další Čech ve službách Bruins svého kolegu vynachválit.

Nejlepší sezona?

Pastrňák má celkově zaděláno na to, aby se tato sezona stala jeho vůbec nejúspěšnější v zámoří, co se týče získaných kanadských bodů. Loni dosáhl po základní části na osmdesát bodů, jenže to k tomu potřeboval 82 zápasů. Teď má za sebou teprve 61 utkání a už má na kontě 77 bodů. V počtu gólů už své maximum v rámci základní části NHL překonal - dosud dal nejvíc 35 branek a to v loňské sezoně, tentokrát už má o jeden gólový zářez více.

Reklama