Hlavní obsah

Ještě nejsme mrtví! Urve slavný klub poslední volné místo v bojích o Stanley Cup?

Washington/Praha

Porážka od obhájců titulu z Washingtonu 1:2 zasadila takřka smrtelnou ránu nadějím slavného Montrealu na účast v play off NHL. Canadiens zakončí základní část nedělním duelem s Torontem, jenže už dávno před úvodním buly možná budou mít jistotu, že sezona pro ně skončila.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Naštvaný útočník Montrealu Brendan Gallagher sekl hokejkou o branku po porážce od Washingtonu.

Článek

Montreal má po čtvrteční prohře stejně bodů jako Columbus, s nímž se přetahuje o druhou divokou kartu do play off z Východní konference, tedy zároveň poslední volné místo pro boje o Stanley Cup.

Jenže zatímco Montreal sehraje už jen jedno utkání, Columbus se ještě v pátek utká s New Yorkem Rangers a v sobotu pak s Ottawou - nejhorším týmem celé NHL.

„Ještě nejsme mrtví. Ale potřebujeme trochu pomoc, to je nám jasné. Máme teď před sebou pár dní, než se dozvíme, jak to celé dopadne. Hlavně doufám, že po zítřejším večeru ještě budeme moc živit naději," neskládal zbraně po čtvrteční porážce s Capitals kouč Montrealu Claude Julien.

Proti šancím jeho týmu ale hovoří i fakt, že i v případě rovnosti bodů po dohrání základní části postoupí díky vyššímu počtu výher Columbus a Montreal skončí.

Blue Jackets tedy stačí k jistotě získat v nadcházejících dvou zápasech dva body a je jedno, zda půjde o jednu výhru či dvě porážky v prodloužení nebo samostatných nájezdech. Když získá Columbus dva body už v noci z pátku na sobotu, Montreal den před svým posledním zápasem o šanci na play off definitivně přijde.

„Ještě ale není hotovo. Uvidíme, jak zvládne své poslední zápasy Columbus. Pak se o všem můžeme bavit," burcoval svůj tým kapitán Canadiens Shea Weber.

V možná pro ně klíčovém utkání celé sezony s Washingtonem se hráčům kanadského týmu podařilo perfektně ubránit kanonýra Alexandra Ovečkina, který neskóroval a zaznamenal jen čtyři střely na bránu. Dva smrtící zásahy ale přišly od centrů třetí a čtvrté formace Ellera a Dowda.

Skvěle chytající brankář Holtby, který si připsal 33 úspěšných zákroků, navíc nepovolil Montrealu více než jeden vstřelený gól.

Reklama

Související témata: