Hlavní obsah

Florida, Buffalo a Los Angeles jsou bez trenéra

Sunrise
Aktualizováno

U hokejistů Floridy skončil po dvou letech a další absenci v play off trenér Bob Boughner. Před rokem Panterům utekl postup do bojů o Stanley cup o jediný bod, tentokrát o dvanáct. Boughner byl odvolán po sobotním posledním zápase sezony, kterým byla domácí porážka s New Jersey 3:4 v prodloužení. V Buffalu zase rovněž po dvou sezonach skončil Phil Housley, který nenavázal na své úspěšné hráčské roky v Sabres. V Los Angeles nebude pokračovat kouč Willie Desjardins.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

Bob Boughner už není trenér Floridy.

Článek

"Nenaplnili jsme očekávání a za to musíme nést odpovědnost. Tohle je nezbytný první krok pro náš mladý tým, pokusíme se najít zkušeného trenéra, který nás posune kupředu," oznámil generální manažer Floridy Doug Tallon.

Osmačtyřicetiletý Boughner měl na Floridě ještě rok smlouvu. Doplatil však na vysoké ambice klubu, který se za posledních 18 let dostal do play off NHL jen dvakrát.

Pro Buffalo sezona skončila sobotní drtivou výhrou 7:1 v Detroitu, jenže ta už nic nezměnila na tom, že tým obsadil 13. místo ve Východní konferenci. Pětapadesátiletý Housley na začátku kariéry patřil k hvězdám Sabres a jako obránce za ně odehrál osm let.

U hokejistů Los Angeles nebude pokračovat trenér Willie Desjardins, který se týmu ujal na počátku listopadu po odvolání Johna Stevense. Kings skončili v tabulce Západní konference NHL poslední a po zisku Stanley Cupu v roce 2014 budou potřetí chybět v play off.

Dvaašedesátiletý bývalý trenér kanadské reprezentace Desjardins před losangeleským angažmá vedl tři roky Vancouver, s kterým se do vyřazovacích bojů dostal jednou. "Nového kouče hledáme," uvedl generální manažer klubu Rob Blake.

Reklama

Související témata: