Hlavní obsah

Na draftu NHL bude jako první vybírat New Jersey

New York

Jedničku letošního draftu NHL si vybere New Jersey, které získalo právo první volby v loterii. Devils budou mít tuto možnost podruhé za tři roky. Jako druzí budou volit New York Rangers, po nich pak přijde na řadu Chicago. Výběr hokejových talentů se uskuteční v Rogers Areně ve Vancouveru 21. a 22. června.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Pavel Zacha (37) z New Jersey se raduje z vítězné trefy při utkání s Arizonou.

Článek

Devils měli šanci 11,5 procenta, že získají první pozici, třetí nejvyšší za Ottawou (18,5) a Los Angeles (13,5). Od Ottawy získalo již dříve tuto volbu Colorado, Avalanche však budou nakonec vybírat až jako čtvrtí.

New Jersey, jehož barvy hájí i šestka draftu 2015 Pavel Zacha, sáhlo před dvěma lety po švýcarském centrovi Nicu Hischierovi. Dvacetiletý útočník hned naskočil do NHL a začal se prosazovat. Dosud má za 151 utkání na kontě 99 bodů díky 37 gólům a 62 asistencím.

Nyní se očekává, že klub z Newarku zvolí mezi americkým centrem Jackem Hughesem nebo nejlépe hodnoceným hráčem z Evropy, jímž je finské křídlo Kaapo Kakko z TPS Turku. Kakko by se mohl v květnu představit na mistrovství světa na Slovensku.

Reklama