Hlavní obsah

Sebrali jim rozhodčí postup? NHL se omluvilo Vegas za vyloučení, které spustilo kolaps Golden Knights

Las Vegas/Praha

Vedení NHL se ve čtvrtek omluvilo generálnímu manažerovi Golden Knights Georgeovi McPheemu za chybně udělený pětiminutový trest pro útočníka Vegas, během sedmého duelu prvního kola play off proti San Jose Sharks. Verdikt odstartoval hororovou čtyřminutovku, během které Vegas přišlo o vedení 3:0. Sudí byli za chybné rozhodnutí suspendováni až do konce letošního play off.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Brankář Vegas Golden Knights Marc-André Fleury smutní po jedné z branek během sedmého duelu se San Jose Sharks.

Článek

Vedli 3:1 na zápasy, ale dva mečboly promrhali. V rozhodujícím střetnutí vedli na ledě Žraloků 3:0 a vše nasvědčovalo tomu, že si pro postup Rytíři přeci jen dokráčí. Jenže pak přišel kontroverzní zákrok Codyho Eakina na Joea Pavelskiho a vyloučení na pět plus deset minut.

Pavelski se sice nepěkně udeřil o ledovou plochu a začala mu téct z hlavy krev, jenže to bylo spíše vinou nešťastné shody okolností než kvůli tomu, že by krosček Eakina byl nějak zvlášť surovým zákrokem. Sharks během pětiminutové přesilovky nasázeli do sítě Fleuryho čtyři góly v rozmezí čtyř minut a otočili zápas.

Za kontroverzní rozhodnutí sudích, které nastartovalo obrat Sharks, se nyní vedení NHL omluvilo generálnímu manažerovi Vegas. "Z ligy se ozvali a omluvili se. Stala se chyba a jsem přesvědčen, že ani ti rozhodčí se necítí nejlíp. Chtějí odvádět co nejlepší práci stejně jako my všichni," řekl podle ESPN manažer Vegas Golden Knights George McPhee.

Hokejisté Vegas se s rozhodnutím ještě dlouho po zápase nemohli smířit. Hráči cítili obrovskou křivdu a zklamání na nich bylo znát i během pozápasových rozhovorů.

Internetové diskuze a sociální sítě zaplavily názory na kontroverzní verdikt a veřejnost se rozdělila na dva tábory. Na ty, kteří nedokážou pochopit, proč rozhodčí udělili pětiminutový trest a na ty, kteří nedokáží pochopit pětiminutový trest a zejména pak to, že Golden Knights si během oslabení nechali nasázet čtyři góly a že k postupu nedotáhli vedení 3:1 na zápasy.

Hlavní i lajnový sudí, kteří rozhodovali o sporné situaci, si už v letošním play off nezapískají. Navíc stále není jasné, jestli Pavelski zasáhne do prvního duelu druhého kola proti Coloradu.

VIDEO: Sestřih zápasu San Jose - Golden Knights

Reklama

Související témata: