Hlavní obsah

Strach o českou hvězdu Bostonu. Po tvrdém zákroku nedohrála, jaký je její zdravotní stav?

Boston/Praha

V klíčové fázi utkání ho potřebovali na ledě, jenže on pomoci nebyl schopen a místo toho seděl v šatně a dával se dohromady po tvrdém, ale čistém zákroku forvarda Columbusu Rileyho Nashe. Český útočník Bostonu David Krejčí už do závěru třetí třetiny ani následného prodloužení prvního utkání druhého kola play off NHL nezasáhl, Medvědi však i bez něj dokázali urvat první výhru v sérii.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Bostonu David Krejčí během prvního utkání druhého kola play off NHL proti Columbusu.

Článek

Do konce třetí třetiny zbývaly necelé tři minuty, když Krejčí za stavu 2:2 odehrál v obranném pásmu puk, načež si na něj počíhal Nash, který nic netušícího rodáka ze Šternberku poslal k ledu.

Krejčí hned zamířil do kabiny a na led se nevrátil ani po pauze na prodloužení. Fanoušci Bruins si pochopitelně dělali o centra druhé útočné formace, který v sedmi zápase prvního kola play off proti Torontu posbíral pět bodů za dva góly a tři asistence, velké starosti.

Trenér Bostonu Bruce Cassidy ale přinesl po utkání, které rozhodl v šesté minutě prodloužení svým druhým gólem v zápase útočník Bruins Charlie Coyle, povzbudivé zprávy.

„Pokud by zápas neskončil tak brzy, nejspíš by byl schopen se vrátit. Uvidíme druhý den, jak na tom bude. Jeho zdravotní stav bude posuzován na denní bázi," uvedl Cassidy s dodatkem, že by naštěstí nemělo jít o otřes mozku.

VIDEO: Sestřih zápasu Boston - Columbus

Reklama

Související témata: