Hlavní obsah

St. Louis - Dallas 2:4Boston uctil hvězdu českého původu, Pastrňák poté vstřelil fotbalový gól

Boston
Aktualizováno

Hokejisté Dallasu vyhráli na ledě St. Louis 4:2 a vyrovnali tak sérii druhého kola play off na 1:1. Také Columbus dokázal na ledě Bostonu srovnat sérii. Domácí před zápasem uctili památku basketbalisty Johna Havlicka. Po asistenci Davida Krejčího a gólu Davida Pastrňáka dospěl duel do prodloužení, v němž vystřelil vítězství hostů Matt Duchene.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák střílí šťastný gól bruslí.

Článek

Hvězdy zvítězily 4:2 v St. Louis a série se tak přesouvá do Dallasu za stavu 1:1 na zápasy. V sestavě Stars nechybělo české duo Roman Polák a Radek Faksa, byli to však skandinávští hokejisté, kdo táhl mužstvo v zelených dresech za vítězstvím. Zejména 22letý finský forvard Roope Hintz, který si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Právě Hintz vstřelil první gól utkání po sedmi minutách hry, kdy po přihrávce Matse Zuccarella prostřelil z kruhu Jordana Binningtona. Na 2:0 zvyšoval Miro Heiskanen po pasu svého krajana Hintze. 19letý zadák při hře čtyři na čtyři zakončil svůj ofenzivní výlet povedeným blafákem.

Domácí však záhy snížili ranou Coltona Parayka. Hosté však o 26 sekund později opět vstřelili gól, když povedenou kombinaci s Jasonem Dickinsonem zakončil Mattias Janmark.

Ve druhé dvacetiminutovce žádný gól nepadl, zkraje třetí části výrazně zdramatizoval vývoj utkání Jaden Schwartz, který se po chybné rozehrávce Hvězd prosadil tečí Paraykovy střely od modré čáry.

To bylo však ze strany Blues vše, protože jejich závěrečný tlak při hře bez brankáře resultoval jen v druhý gól Roope Hintze na konečných 4:2.

Boston padl v prodloužení

Souboji Bostonu s Columbusem předcházela pocta zesnulému legendárnímu basketbalistovi a synovi českých imigrantů Johnu Havlickovi, někdejší opoře bostonských Celtics, která zemřela ve věku 79 let.

A čeští hokejisté se opět podíleli na gólech Bruins. David Krejčí si připsal asistenci na gólové dělovce Matta Grzelcyka. Ve druhé třetině za Columbus vyrovnal Artěmij Panarin, ale vedení pro domácí získal zpět David Pastrňák, ač se jednalo o poměrně šťastný gól.

Rodák z Havířova totiž Coylovu přihrávku zpoza brány odrazil do sítě bruslí. Za hosty však opět vyrovnal Panarin. Ve třetí části žádný gól nepadl a duel tak dospěl do prodloužení.

Ani přidaných 20 minut však nepřineslo rozuzlení. To přišlo až ve druhém prodloužení, kdy se prosadil z dorážky Matt Duchene. Columbus tak vyhrál 3:2 a srovnal stav série na 1:1 po dvou kláních hraných v Bostonu.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápas:
Boston - Columbus 2:3 ve druhém prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 8. Grzelcyk (Krejčí), 23. Pastrňák - 22. a 29. Panarin, 83. Duchene. Střely na branku: 31:41. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Duchene, 2. Bobrovskij (oba Columbus), 3. T. Rask (Boston). Stav série: 1:1.
Západní konference - 2. zápas:
St. Louis - Dallas 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky: 15. Parayko, 42. Schwartz - 8. a 60. Hintz, 14. Heiskanen, 15. Janmark. Střely na branku: 34:35. Diváci: 18.285. Hvězdy zápasu: 1. Hintz (Dallas), 2. Parayko (St. Louis), 3. Dickinson (Dallas). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: