Hlavní obsah

Fanoušek Dallasu sledoval zápas play off v bouři před halou. Jeho oddanost se mu vyplatila

Dallas/Praha

Hokejisty Dallasu čeká v úterý sedmý duel na ledě St. Louis Blues, jenž rozhodne o tom, který tým se letos podívá do finále Západní konference. Bitvu si jistě nenechá ujít příznivec Stars Dave Friant. Ten sledoval čtvrté střetnutí série na parkovišti před halou na velkoplošné obrazovce, a to navzdory silné nepřízni počasí. Klub i kolegové z řad fanoušků ho za jeho oddanost obdarovali vstupenkami a letenkou na další zápasy.

Foto: Sport.cz

Fanoušek Dallasu Stars sledoval čtvrtý zápas čtvrtfinálové série na velkoplošné obrazovce před halou navzdory silnému dešti.

Článek

Jak dopadne rozhodující bitva? To nikdo neví. To, že svému klubu bude držet palce důchodce z města Forth Worth Dave Friant, o tom by v Dallasu pochyboval málokdo. Ten si totiž jako jediný nenechal utéct ani vteřinu čtvrtého zápasu na ledě Blues a své oblíbence sledoval na velkoplošné obrazovce před halou American Airlines Center i přesto, že kolem létaly blesky a po parkovišti tekly proudy vody.

Fotografii osamoceného muže sedícího pod deštníkem pověsila na sociální sítě meteoroložka Jesse Hawilová a jeho oddanost týmu se okamžitě začala těšit obrovskému zájmu fanoušků i médií.

Od příznivců Stars pak za věrnost dostal Friant letenky a vstupenky na venkovní utkání. Na výlet do St. Louis vzal s sebou manželku. Na domácí zápas číslo šest mu lístky věnoval klub a místní kameraman si ho často vybíral do záběru. Sedmá rozhodující bitva je na programu v úterý a věrný fanoušek ji bude zřejmě sledovat, ať se děje cokoliv.

„Bylo to bláznivé," řekl Friant v rozhovoru pro server NHL.com. „Prostě jsem šel sledovat zápas a pršelo. Celá ta věc, co přišla potom, byla ale naprosto neuvěřitelná. V dobrém slova smyslu," byl americký důchodce vděčný za možnost sledovat svůj oblíbený klub během dalších duelů přímo v hale.

Reklama

Související témata: