Hlavní obsah

St. Louis - Dallas 2:1 PPČeši s Dallasem dohráli, postup po dramatu slaví hokejisté St.Louis

St.Louis
Aktualizováno

Otočit sérii z 2:3 na zápasy se povedlo hokejistům St.Louis ve 2. kole play off Západní konference NHL. Postup nakonec v nervydrásajícím prodloužení sedmého utkání trefil americký útočník Patrick Maroon. Sezona v zámoří tak skončila i pro Romana Poláka, Radka Faksu i zraněného Martina Hanzala...

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Český centr Dallasu Radek Faksa během sedmého utkání série druhého kola play off NHL proti St. Louis.

Článek

Do rozhodujícího duelu vstoupili v Enterprise Center lépe domácí hokejisté, když ve čtrnácté minutě dokonale nahodil puk mladý bek Vince Dunn a kotouč trochu překvapivě zapadl za záda překvapeného Bena Bishopa v brance Stars, který možná podvědomně čekal teč clonícího hráče Dallasu.

Vedení ale domácím příliš dlouho nevydrželo a o necelé tři minuty pozdějí o něj přišli. Obrovskou chybu vyrobil při rozehrávce David Perron, jenž chtěl o mantinel rozehrát kotouč u vlastní branky. Ten se ale odrazil přesně do jízdy norskému šikulovi Matsi Zuccarellovi, který už neměl absolutní problém zakončit. Do kabin se tak po první třetině šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Startem druhé části hry začal především koncert obou brankářů a proti aktivním domácím se činil především jeden z kandidátů na letošní zisk Vezina Trophy Ben Bishop. Po nešťastném gólu z první části hry se na zbytek zápasu koncentroval dokonale a přiváděl útoky „Bluesmanů" doslova k šílenství. Na druhé straně spálil obrovskou šanci třeba kapitán hostujícího celku Jamie Benn, na kterého zívala poloodkrytá branka, beckhandem však minul.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Gólman Dallasu Ben Bishop kontroluje situaci před dotírajícím Jadenem Schwartzem ze St. Louis v 7. zápase 2. kola play off NHL.

Výborné brankářské zákroky byly k vidění i ve třetí třetině. Největší možnosti měli jmenovitě Švéd Alexander Steen a Tyler Bozak. Prvně zmíněný však v první šanci špatně zpracoval před Bishopem, Bozaka pak Američan spolehlivě vychytal. Vůbec nejblíže k rozhodnutí tak nakonec byli hráči Dallasu, a to konkrétně Roope Hintz. Finský mladík se vydal snad k životnímu sólu, objel branku a puk zasouval za přesouvajícího se Binningtona, který by to v žádném případě nestihl. Rodák z Tampere však potřeboval o pár centimetrů více štěstí a trefil jen tyč. Když tedy ani tato akce branku nepřinesla, na řadu muselo přijít prodloužení.

V první větší šanci v nastavení se ocitl po špatném přebírání hráčů Edmundsson, opět však vynikl Bishop, který byl dál vynikajíci, třeba proti Schennovi, kterého vychytal na čáře. Na druhé straně ustál Binnington výpad tvrďáka Radulova nebo skrytou střelu českého zástupce na straně Dallasu Radka Faksy. Obrovskou šanci pak neproměnil těsně před koncem prvního prodloužení spoluhráč Faksy, Andrew Cogliano.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Patrick Maroon ze St. Louis (v modrém) střílí rozhodující branku v prodloužení sedmého zápasu 2. kola play off NHL proti Dallasu. Zprava se snaží brance zabránit John Klingberg (3), gólman Ben Bishop a Miro Heiskanen (4).

Hned na začátku druhého prodloužení měl snad ješté blíže ke gólu Jamie Benn. Pravidlo nedáš - dostaneš se pak ukázalo v praxi. Patrick Maroon dorazil střelu Roberta Thomase, které se odrazila od tyče a masky Bishopa, a poslal tak celou halu do extáze. Pro hosty z Dallasu sezona v zámoří touto smolnou trefou zkušenho Maroona tedy skončila....

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 7. zápas:
St. Louis - Dallas 2:1 v druhém prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 14. Dunn, 86. Maroon - 16. Zuccarello. Střely na branku: 54:30. Diváci: 18 531. Hvězdy zápasu: 1. Maroon, 2. Binnington (oba St. Louis), 3. Bishop (Dallas). Konečný stav série: 4:3

Reklama

Související témata: