Hlavní obsah

Řekl jsem si a Vokoun mi pustil gól, smál se Bulis

VANCOUVER/PRAHA

Útočník Vancouveru Jan Bulis měl po středečním utkání s Nashvillem důvod ke spokojenosti. Český forvard přispěl k vítězství svého týmu 2:0 gólem, kterým otevřel v polovině první třetiny skóre. Tomáš Vokoun v brance Nashvillu Bulisovu přízemní střelu nezastavil. „Hrozný gól,“ stěžoval si po utkání gólman Predators.

Článek

Bulis rozjásal tribuny ve Vancouveru v čase 10:58. Devětadvacetiletý útočník se zmocnil puku ve středním pásmu, najel do útočné třetiny a vypálil z levého kruhu. Vokoun reflexivně nastavil proti střele pravý beton, puk se mu ale odrazil od brusle za brankovou čáru.

„Hrozný gól. Byla to taková neškodná střela ze strany, při tréninku podobných ran zlikvidujete tisíce. Puk se mi svezl po betonu na brusli a odrazil se do branky. Měl jsem to lépe pohlídat, nechal jsem jít soupeře do vedení," litoval po utkání Vokoun.

Bulis při setkání s novináři žertoval, že mu jeho krajan gól věnoval. „Při rozbruslení jsme se potkali u středového kruh. Známe se, a tak Tomášovi povídám: Pusť mi tam jeden gól. Když jsem pak po té lehké střele viděl puk za jeho zády, musel jsem se smát,“ vyprávěl Bulis, jenž pomohl Vancouveru ke čtvrté výhře v řadě.

Reklama

Související témata: