Hlavní obsah

NHL by se brzy mohla dočkat řady změn v pravidlech. V jednom bodu si bere příklad z Evropy

New York/Praha

Už velmi brzy by se hokejová NHL mohla dočkat hned několika změn v pravidlech. V úterý o možných úpravách diskutovali v kanadském Torontu zástupci Soutěžní komise ligy s Hráčskou asociací (NHLPA). Výsledkem mítinku je šest návrhů, jejich přijetí ještě musejí být odsouhlaseny Výkonnou radou NHLPA a Radou guvernérů samotných klubů.

Foto: Profimedia.cz

Pokud by byly návrhy změn pravidel odsouhlaseny, nejen útočník Bostonu David Backes už by se v zápasech NHL nemohl prohánět na ledě bez helmy.

Článek

Hráčskou asociaci na jednání zastupovali brankář Connor Hellebuyck obránce Ron Hainsey a útočníci Connor McDavid, John Tavares a James van Riemsdyk. Za manažery či vlastníky klubů dorazili Steve Yzerman, Ken Holland, Craig Leipold, Doug Wilson a David Poile. A dohodli se na těchto bodech:

1. Rozšířené posuzování situací videem

Přesné detaily sice zatím zveřejněny nebyly, neměla by však chybět možnost pro rozhodčí přezkoumat své vlastní verdikty na ledě.

2. Přilby na hlavě během hry

Hokejisté by měli mít povoleno hrát jen s přilbou na hlavě. Pokud jim během hry z hlavy spadne, musejí opustit led a vystřídat. V Evropě běžná praxe, v zámořské NHL dosud nikoliv.

3. Omezení přerušení hry brankářem

Bránící se tým nebude smět střídat, pokud jeho brankář přeruší hru po střele zpoza červené středové čáry. Útočící mužstvo by si poté navíc mohlo vybrat kruh pro vhazování v útočném pásmu.

4. Procedura při vhazování a střídání

Po zakázaném uvolnění soupeře či na začátku přesilovky si mužstvo bude moci vybrat bod pro vhazování. Střídat by rovněž nemohl tým, který způsobí přerušení hry posunutím branky.

5. Puk mimo hrací plochu

K vhazování v útočném pásmu by došlo i v tom případě, že hráč v útočné třetině svého týmu vyhodí puk mimo hrací plochu. Podle současných pravidel by následovalo buly ve středním pásmu.

6. Rozšíření kritérií při rovnosti bodů

V případě bodové rovnosti v tabulce základní části by se doplnila dodatečná kritéria. Podrobnosti tohoto bodu budou zveřejněny později.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články