Hlavní obsah

Carolina se smiřuje, že přijde o Mrázka. Zůstal by, ale jen za tržní cenu, hlásí hráčův agent

Las Vegas/Praha

Když před rokem podepsal roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů s Carolinou, věděl, že je to jedna z jeho posledních šancí, jak dokázat, že na NHL pořád má. Český hokejový gólman Petr Mrázek po nepříliš povedených štacích v Detroitu a Philadelphii zvládl restart své kariéry na výbornou. I díky němu postoupili Hurikáni poprvé od roku 2009 do play off a Mrázek, jenž se 1. července může stát nechráněným volným hráčem, je nyní v úplně jiné vyjednávací pozici než před dvanácti měsíci.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Caroliny Hurricanes Petr Mrázek likviduje střelu bostonského útočníka Davida Pastrňáka.

Článek

Pochopitelně si je toho vědom. Stejně jako jeho agent Robert Spálenka i Mrázek dobře ví, že se díky svým výkonům nyní může těšit na mnohem lukrativnější kontrakt. Klidně někde kolem čtyř milionů za sezonu a na několik let.

Do konce června může Mrázek o nové smlouvě vyjednávat jen se svým dosavadním zaměstnavatelem. Ze zámoří ale nyní přicházejí zprávy, že vedení Caroliny příliš nevěří, že se do té doby dokáže s ostravským rodákem dohodnout. Stejně jako s dalším brankářem Curtisem McElhinneym, kteří týmu letos pomohli až do finále Východní konference.

„Snažíme se s nimi podepsat smlouvy, ale nevypadá to, že by se nám to u někoho z nich podařilo. Pokud se nám to opravdu nepovede, budeme muset jít na trh a podívat se, kdo bude po prvním červenci k dispozici," přiznal v úterý generální manažer Caroliny Don Wadell.

„Jednání s Carolinou probíhají, představy naše a klubu jsou ale relativně dost daleko od sebe. Do prvního července je pořád dost času, zatím ale žádný konkrétní výsledek není," přidává pohled druhé ze stran Spálenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Mrázek (vpravo) se svým agentem Robertem Spálenkou.

Pochopitelně se vše odvíjí od výšky a délky kontraktu. A Mrázkova výchozí pozice je víc než dobrá. Ví totiž, že na trhu s volnými hráči o něj zájem určitě bude. „Petr by v Carolině rád zůstal, samozřejmě ale za tržní cenu. Teď je otázka, jestli k ní nakonec Carolina přistoupí, nebo ne," uvědomuje si Mrázkův agent.

„Petr má možnost jít na trh volných hráčů, takže naše pozice je dobrá. Podívejte se na výsledky, jaké měl poslední sezonu. Nepochybuju, že o něj bude zájem," je si jistý Spálenka.

Carolina nezavrhuje ani variantu, že se Mrázek v červenci na volném trhu opravdu ocitne, následně se ale domluví na novém kontraktu stejně s Hurricanes. „Někdy hráči chtějí jen otestovat volný trh, aby zjistili, na čem jsou. Rádi bychom měli Petra i Curtise zpátky. Momentálně s nimi ale nic dohodnutého nemáme," uzavírá Wadell.

Reklama

Související témata: