Hlavní obsah

Gunnarsson zůstává se šampiony, upsal se St. Louis na dva roky

St. Louis (USA)

Švédský obránce Carl Gunnarsson bude v NHL i nadále hájit barvy St. Louis. S Blues, jimž pomohl k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii, podepsal nový dvouletý kontrakt na 3,5 milionu dolarů. Po vypršení stávající tříleté smlouvy se tak 1. července nestane nechráněným volným hráčem.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Carl Gunnarsson zůstává v St. Louis

Článek

Dvaatřicetiletý Gunnarsson má za sebou nelehkou sezonu, v níž bojoval se zdravotními problémy. I proto odehrál v základní části jen 25 zápasů, v nichž dal tři góly a na čtyři nahrál. Ve vyřazovacích bitvách naskočil do 19 utkání a stihl tři body (1+2).

Svůj vůbec první gól v play off během kariéry v NHL si ale schoval na dost možná klíčovou chvíli celé finálové série. Na ledě Bostonu vystřelil svému týmu výhru v prodloužení druhého utkání, díky čemuž Blues vyrovnali stav na 1:1 na zápasy. Nakonec se radovali po výsledku série 4:3.

V St. Louis působí držitel stříbra a dvou bronzů z mistrovství světa od roku 2014. Předtím odehrál pět sezon za Toronto. Celkem má na kontě v základní části 581 odehraných duelů a 129 bodů díky 28 přesným zásahům a 101 asistencím. V 62 zápasech play off přidal šest bodů (1+5).

Reklama