Hlavní obsah

Vítěz Stanleyova poháru odchází z Pittsburghu

Glendale

Hokejový útočník Phil Kessel po čtyřech letech opouští Pittsburgh a bude působit v Arizoně. Coyotes získali jednatřicetiletého vítěze Stanleyova poháru z let 2016 a 2017 spolu s obráncem Danem Birksem a právem výběru ve čtvrtém kole draftu v roce 2021 výměnou za útočníka Alexe Galchenyuka a beka Pierrea-Oliviera Josepha.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Hokejový útočník Phil Kessel (číslo 81) po čtyřech letech opouští Pittsburgh a bude působit v Arizoně.

Článek

Kessel byl v uplynulé sezoně s 82 body za 27 branek a 55 asistencí z 82 utkání druhým nejproduktivnějším hráčem Penguins za Sidneym Crosbym. Ve čtyřech duelech play off si připsal gól a přihrávku.

"Velmi se těším, že budu hrát za Coyotes. Máme s Rickem (Tocchetem) dobrý vztah a jsem rád, že bude mým trenérem. Udělám to nejlepší, abych pomohl týmu vyhrát co nejvíce zápasů. V týmu je řada kvalitních hokejistů," řekl Kessel, který má ještě na tři sezony platný osmiletý kontrakt s průměrným ročním příjmem osm milionů dolarů. Tocchet působil v letech 2014 až 2017 jako asistent trenéra v Pittsburghu.

Padne 1000 zápasů v NHL?

Hned na startu nadcházející sezony může bývalý hráč Bostonu a Toronta pokořit hranici 1000 zápasů v NHL. V dosavadních 996 duelech pátý hráč draftu z roku 2006 nasbíral 823 bodů za 357 branek a 466 asistencí. V 87 utkáních play off přidal 77 bodů za 33 gólů a 44 asistencí.

Arizona za něj obětovala pětadvacetiletého Američana Galchenyuka, který přišel loni v červnu z Montrealu za Maxe Domiho. V uplynulém ročníku byl s 19 góly nejlepším střelcem Coyotes a se 41 body ze 72 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem.

Reklama

Související témata: