Hlavní obsah

Hrdina Stanley Cupu Binnington se upsal St. Louis na dva roky

St. Louis

Kanadský brankář Jordan Binnington, který měl velký podíl na překvapivém vítězství hokejistů St. Louis ve Stanleyově poháru, podepsal s klubem dvouletou smlouvu. Kontrakt mu vynese 8,8 milionu dolarů. Díky nové smlouvě si výrazně finančně polepší, dosud měl roční plat 650 000 dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Jordan Binnington slaví zisk Stanleyova poháru.

Článek

Obě strany se nakonec dohodly a vyhnuly se arbitráži. "Mám radost, že se povedlo tuhle smlouvu se St. Louis uzavřít. Jsem nadšený a mám velkou motivaci pokračovat tak, aby byl klub nadále úspěšný," řekl Binnington, který ve čtvrtek oslavil 26. narozeniny.

Před uplynulou sezonou měl na kontě jediný start v NHL z ročníku 2015/16. V lednu ale dostal šanci místo dosavadní jedničky Jakea Allena a s Binningtonem v brance nastartovalo St. Louis, které bylo začátkem roku nejhorší v lize, velký obrat v sezoně.

V základní části odchytal Binnington 32 zápasů s průměrem 1,89 inkasované branky a úspěšností zákroků 92,7 procenta. V pěti utkáních udržel čisté konto. V play off vychytal v 26 zápasech 16 vítězství, čímž vytvořil nováčkovský rekord.

Reklama