Hlavní obsah

NHL ztrácí jednu ze svých ikon. Čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu a olympijský vítěz se loučí

Za poslední dvě sezony se v NHL nenašel aktivní hráč, který by měl na svém kontě větší nebo alespoň stejný počet vyhraných Stanley Cupů. Kanadský hokejový útočník Chris Kunitz získal slavnou trofej čtyřikrát, další už ale do své sbírky nepřidá. Olympijský vítěz ze Soči z roku 2014 totiž v devětatřiceti letech ukončil kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Chris Kunitz v dresu Pittsburghu v roce 2017, kdy už počtvrté v kariéře vyhrál Stanleyův pohár.

Článek

Rodák z Cole Harbour strávil v nejlepší hokejové lize světa patnáct sezon, převážnou část kariéry spojil s Pittsburghem, s nímž vyhrál Stanleyův pohár třikrát (2009, 2016 a 2017). Ještě před ním jej v roce 2007 získal i s Anaheimem.

Dohromady v NHL odehrál 1022 zápasů a připsal si 268 gólů a 351 asistencí, oblékal i dresy Atlanty, Tampy Bay a Chicaga, v němž strávil uplynulou sezonu.

U Jestřábů Kunitz zůstane i nadále, v klubu bude vypomáhat s rozvojem hráčům a zároveň bude k ruce trenérům Blackhawks. Stejnou pozici pak bude zastávat i ve farmářském Rockfordu v AHL.

S národním týmem Kunitz získal nejen zlato z olympiády v Soči 2014, kde ve finále se Švédskem vstřelil gól, ale i stříbrnou medaili z mistrovství světa 2008.

Reklama