Hlavní obsah

Hertl si říká v NHL o novou roli: Teď chci být lídr já

NewYork/Praha

Hokejistům San Jose začne v nové sezoně éra bez bývalého kapitána a dlouholeté opory Joea Pavelského, který se na začátku července upsal Dallasu. Větší prostor pro pozici lídra tak očekává i český forvard Tomáš Hertl.

Foto: Sport.cz

Tomáš Hertl na archivním snímku.

Článek

Pavelski za třináct sezon v dresu Sharks nasbíral 761 bodů (355+406) v zápasech základní části NHL a rovných sto bodů (48+52) v duelech play off. V 35 letech ale svůj dosud jediný klub NHL opustil.

„Samozřejmě nám bude hodně chybět. Je to skvělý chlap. Od mých začátků v Sharks mně hodně pomáhal. S přibývajícími roky jsme k sobě měli blíž a blíž. Je vždy těžké přijít o kamaráda a spoluhráče. Pro mě to ale také znamená, že já chci být lídrem. Chci se dostat o krok výš,“ uvedl pro oficiální server NHL Hertl.

Odchovanec Slavie v minulé sezoně nastřílel 35 gólů v 77 zápasech, v nichž nasbíral dohromady 74 bodů. V 19 duelech play off pak pomohl svému týmu 15 body (10+5) do finále Západní konference, v níž San Jose nestačilo na pozdější vítěze Stanley Cupu ze St. Louis.

„Když se nám nedařilo, Pavelski vždy uměl promluvit. Teď to musím být já, Logan Couture a podobní kluci. Chci být ten, kdo pomůže novým hráčům, ukáže jim, jak to u nás funguje,“ pokračoval 25letý český forvard.

Doufal, že v týmu zůstane další zkušený útočník Joe Thornton a čtyřicetiletý centr skutečně dnes prodloužil s klubem smlouvu.

„Pár dnů jsem teď strávil v San Jose a viděl jsem ho, jak maká. Připravuje se na sezonu a myslím, že na ni bude ready. Začínal jsem s ním a posledních šest let jsem se od něj hodně učil. I pro mladé by bylo velkou motivací si s ním zahrát,“ myslí si Hertl o 40letém útočníkovi.

Reklama

Související témata: