Hlavní obsah

Kaše je na farmě, s Philadelphií do Prahy asi nepřijede

Filadelfie

Český hokejový útočník David Kaše z Philadelphie zřejmě přijde o start nového ročníku NHL v Praze proti Chicagu. Vedení Flyers poslalo dvaadvacetiletého odchovance Kadaně v pátek na farmu do týmu Lehigh Valley Phantoms. V jeho barvách Kaše strávil celý uplynulý ročník, na premiéru v NHL čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Kaše během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Philadelphia draftovala Kašeho v roce 2015 v pátém kole na 128. pozici. Loni v květnu po sezoně strávené ve švédském klubu Mora IK podepsal bývalý hráč Chomutova tříletý nováčkovský kontrakt s průměrným ročním příjmem 768.333 dolarů při pobytu v prvním týmu a 70 tisíc dolarů na farmě.

V uplynulé sezoně sehrál Kaše vinou zranění v AHL za Lehigh Valley jen 40 utkání a připsal si 23 bodů za osm branek a 15 asistencí. Předtím ve švédské lize nasbíral ve 49 zápasech včetně baráže o udržení 26 bodů za 10 branek a 16 asistencí. Předloni také debutoval v české reprezentaci a ve čtyřech duelech zaznamenal dva body za dva góly. V NHL hraje Kašeho o rok starší bratr Ondřej, který nastupuje v útoku Anaheimu.

V kádru Flyers, kteří zahájí soutěžní ročník v pátek 4. října v O2 areně, zůstává jediným českým zástupcem útočník Jakub Voráček. V týmu jejich soupeře pro NHL Premiere v Praze Chicaga jsou v přípravě stále útočníci David Kämpf a Dominik Kubalík, který bojuje o šanci v NHL po příchodu ze švýcarského klubu Ambri-Piotta.

Reklama