Hlavní obsah

Chicago - Washington 0:6Vrána zazářil třemi body, Chlapík i Simon slaví vítězné trefy. Francouz byl 18 sekund od čistého konta

Praha
Aktualizováno

Osm zápasů nabídly noční přípravné duely na nový ročník zámořské NHL. Z českých hráčů nejvíce zazářil Jakub Vrána, který se v dresu Washingtonu třemi body podílel na demolici Chicaga 6:0, branku si připsal při vysokém vítězství Ottawy nad Vancouverem 6:2 i Filip Chlapík. Gólem pomohl k výhře Pittsburghu nad Detroitem 4:2 také Dominik Simon. Hned pět gólmanů se blýsklo čistým kontem, jen 18 sekund byl od něj i Pavel Francouz v brance Colorada.

Foto: Kamil Krzaczynski, ČTK/AP

Hokejisté Washingtonu se radují z branky do sítě Chicaga

Článek

Předloňští šampioni z Washingtonu se na nový ročník naladili vysokou výhrou nad Chicagem, když všech šest branek rovným dílem rozložili do každé třetiny.

Pátý gól Capitals zaznamenal právě Jakub Vrána, když střelou zápěstím na bližší tyč překonal domácího Crawforda. Český útočník si připsal i dvě asistence u branek dánského útočníka ve službách Capitals Larse Ellera.

Foto: Kamil Krzaczynski, ČTK/AP

Lars Eller měl už pozici před brankou Chicaga hodně jednoduchou

"Hráli jsme rychle a vytvářeli jsme si šance. Všichni hráli dobře v defenzivě a to bylo také důležité pro dnešní úspěch. Byl to dobrý zápas pro naše sebevědomí," prohlásil Vrána.

Za Chicago nastoupili útočníci Dominik Kubalík a David Kämpf. Kubalík, který po působení ve švýcarském klubu Ambri-Piotta podepsal s Blackhawks roční nováčkovskou smlouvu a bojuje o premiéru v NHL, byl s pěti střelami nejaktivnějším hráčem svého týmu. Poté, co při premiéře v Detroitu (3:5) vstřelil dvě branky, ale vyšel potřetí za sebou naprázdno.

VIDEO: Sestřih zápasu Chicago - Washington

Trefil se i Chlapík

Šest branek si proti Vancouveru připsala také Ottawa, která smetla svého soupeře 6:2. Vysokému vítězství Senátorů přitom nic nenasvědčovalo, domácí vedli v první třetině 2:0, pak však úřadovali jen hosté.

Vítěznou branku si připsal v 38. minutě Filip Chlapík, který využil přečíslení a dorážkou do odkryté Demkovy klece poprvé poslal Ottawu do vedení. Hosté pak dalšími třemi góly ve třetí třetině stvrdili vysoké vítězství 6:2.

VIDEO: Sestřih zápasu Vancouver - Ottawa

Boston i bez Čechů nezaváhal

Ani jeden z českých hokejistů v dresu Bostonu - Pastrňák, Krejčí a Lauko - do utkáni proti New Jersey tentokrát nezasáhl, i bez nich však Bruins zdolali Ďábly 2:0. O góly se podělili Studnicka a Backes, čisté konto si připsal slovenský gólman Jaroslav Halák.

VIDEO: Sestřih zápasu Boston - New Jersey

Simon rozhodl

Vítěznou branku si v dresu Pittsburghu připsal Dominik Simon. Pětadvacetiletý český útočník se trefil ve 42. minutě utkání, když překonal hostujícího Barniera a poslal tak domácí do vedení 3:2. Rudá křídla se již na odpověď nezmohla, navíc v 57. minutě dal razítko na vítězství Tučňáků Sidney Crosby.

Buffalo slavilo v prodloužení

Sedm branek viděli fanoušci v Buffalu, které zdolalo Columbus 4:3 po prodloužení. Domácí mohli vyhrát již po normální hrací době, ale Nathan Gebre v 59. minutě vyrovnal na 3:3. Z prodloužení viděli diváci jen 96 sekund, než se trefil švédský útočník Marcus Johansson a rozhodl o těsném vítězství Šavlí.

VIDEO: Sestřih zápasu Buffalo - Columbus

Čistá konta pro Toronto, Nashville a Anaheim

Dánský gólman v dresu Toronta Frederik Andersen, opora Nashvillu finská hvězda Pekka Rinne a ostřílený strážce svatyně Anaheimu Ryan Miller udrželi v nočních zápasech čistá konta. Javorové listy si poradily s Montrealem 3:0, Predátoři stejným poměrem i díky dvěma brankám Ekholma s Carolinou a Ducks dvěma góly srazili Los Angeles.

VIDEO: Sestřih zápasu Toronto - Montreal

VIDEO: Sestřih zápasu Nashville - Carolina

VIDEO: Sestřih zápasu Los Angeles - Anaheim

Francouz byl 18 sekund od čistého konta

V posledním dnešním utkání zvítězili hokejisté Colorada na ledě Vegas Golden Knights 4:1. Domácí prohrávali již 0:4, aspoň o malou satisfakci pro domácí fanoušky se postaral osmnáct sekund před koncem Patrick Brown, který naopak zkazil radost z čistého konta Pavlu Francouzovi.

VIDEO: Sestřih zápasu Vegas - Colorado

Přípravné zápasy před NHL:
Toronto - Montreal 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky: 8. T. Moore, 17. Tavares, 49. Matthews.
Buffalo - Columbus 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 20. T. Thompson, 22. Reinhart, 50. V. Olofsson, 62. M. Johansson - 6. a 59. Gerbe, 49. Josh Anderson.
Boston - New Jersey 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 14. Studnicka, 42. Backes.
Pittsburgh - Detroit 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky: 4. B. Tanev, 21. Rust, 42. Simon, 57. Crosby - 14. Kuffner, 38. M. Green.
Nashville - Carolina 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 45. a 51. Ekholm, 40. Craig Smith.
Chicago - Washington 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Branky: 32. a 55. Eller (na obě Vrána), 5. O'Brien, 18. J. Carlson, 25. T. Wilson, 52. Vrána.
Vegas - Colorado 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky: 60. P. Brown - 11. Calvert, 22. Kameněv, 31. O'Connor, 49. Jayson Megna. Brankář Pavel Francouz (Colorado) odchytal celý zápas, inkasoval jednou ze 17 střel a úspěšnost zákroků měl 94,1 procenta.
Vancouver - Ottawa 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)
Branky: 4. Gaudette, 18. S. Bärtschi - 24. a 60. B. Tkachuk, 19. C. Brown, 38. F. Chlapík, 43. Chabot, 52. Anisimov.
Anaheim - Los Angeles 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 2. Henrique, 59. S. Carrick.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články