Hlavní obsah

Děkujeme velmi pěkně, ale támhle jsou dveře! V zámoří pořádně naložili českému gólmanovi

Toronto/Praha

Převážnou většinu minulé sezony laboroval s vleklými zdravotními problémy s kyčlemi, kvůli kterým nastoupil za Philadelphii jen do sedmi zápasů, takže se pomalu smiřoval s tím, že už si NHL nezachytá. Když se však v létě českému brankáři Michalu Neuvirthovi ozvalo s nabídkou zkušebního kontraktu Toronto, byl nadšený a odhodlaný se o smlouvu a místo dvojky za Dánem Andersenem poprat. Jenže ji nezískal. A nyní dostává v zámoří pořádně naloženo...

Foto: Sport.cz

Michal Neuvirth na zkoušce v Torontu neuspěl.

Článek

Čtyřicet minut. Přesně tolik odehrál jednatřicetiletý rodák z Ústí nad Labem, když nastoupil v sobotní přípravě proti Buffalu a inkasoval dva góly. K pondělnímu utkání na ledě Montrealu už ale Neuvirth s týmem vůbec neodcestoval. Opět se ozvaly problémy s kyčlemi, se kterými byl před necelým rokem a půl na operaci.

Když se zámořští reportéři ptali kouče Mikea Babcocka na důvod Neuvirthovy absence, jen ucedil, že český gólman se necítil na to, aby nastoupil.

Neuvirtha na zkoušce v Torontu opět zradilo zdraví a komplikace se ozvaly i po souboji s Buffalem. Ovšem vysvětlení, že se necítí jít do zápasu, pořádně vytočilo hokejového experta televizní stanice TSN Craiga Buttona.

Někdejší skaut Minnesoty, Dallasu a Toronta, který v letech 2000-2003 působil i jako generální manažer Calgary, si ohledně Neuvirtha vůbec nebral servítky. Tak, jak je mu to vlastní.

„Že se necítí? Vždyť to postrádá jakékoli racionální vysvětlení! Kdyby bylo na mně, okamžitě bych jeho zkušební kontrakt ukončil. Děkujeme velmi pěkně, že jste se k nám připojil na tréninkový kemp, ale támhle jsou dveře," rozohnil se v debatě ve studiu s dalšími hokejovými experty.

Button pochopitelně musel vědět, že se Neuvirth před necelými dvěma týdny opět musel potýkat s bolestmi v kyčlích. Expert se ale rozčiloval, proč brankář s 257 starty v NHL za Washington, Buffalo, NY Islanders a Philadelphii veřejně neřekl, proč po sobotním duelu s Buffalem nebyl schopen o dva dny později nastoupit v Montrealu.

„Mít v týmu někoho, kdo vůbec nechce hrát, je ta nejhorší věc," nabyl Button dojmu, že účastník Světového poháru 2016 se mohl dalšího startu obávat. Přitom Neuvirth prostě jen nebyl zdravotně v pořádku.

Jen o pár hodin později pak Toronto oznámilo, že Neuvirth na zkoušce neuspěl a kontrakt nezískal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články