Hlavní obsah

Útočník Lauko zamířil z Bostonu na farmu do Providence

Český hokejový útočník Jakub Lauko se přesunul z kempu Bostonu na farmu do Providence. Devatenáctiletý talent, kterého draftovali Bruins loni ve třetím kole na 77. pozici, sehrál za tým tři přípravné zápasy a připsal si dva body za gól a asistenci. Na farmě bude dál bojovat o premiéru v NHL.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jakub Lauko se přesunul z kempu Bostonu na farmu do Providence

Článek

Loni v přípravě odehrál Lauko za Boston dvě utkání a v obou skóroval. V minulé sezoně pak hrál v juniorské QMJHL za Rouyn-Noranda Huskies. Získal s nimi Memorial Cup a obdržel cenu pro nejproduktivnějšího hráče.

Po draftu se Lauko vydal do zámoří z Chomutova, v jehož dresu stihl za dvě sezony v extralize nasbírat v 85 zápasech 14 bodů za šest branek a osm asistencí. Loni v září podepsal s Bruins tříletou nováčkovskou smlouvu.

Účastník dvou mistrovství světa dvacítek v základní části QMJHL nasbíral ve 44 zápasech 41 bodů za 21 branek a 20 asistencí. V 19 duelech play off pomohl k triumfu šesti góly a sedmi asistencemi.

V následném boji o Memorial Cup zářil. K trofeji pro nejlepší mužstvo juniorských soutěží CHL pomohli dvěma brankami a šesti asistencemi v pěti duelech a získal jako druhý český hokejista Ed Chynoweth Award pro nejproduktivnějšího hráče Memorial Cupu.

Reklama

Související témata: