Hlavní obsah

Slavii bude v Edenu proti Dortmundu fandit speciální host. Snad udělá úspěch, věří mistr světa

Praha

V pondělí večer odehraje ve švýcarském Lausanne se svými spoluhráči z Philadelphie přípravný duel ve zbrusu nové víceúčelové hale proti domácímu týmu, o den později už se český hokejový útočník Jakub Voráček s celým týmem Flyers přesune do Prahy, kde jej v pátek čeká ostrý vstup do nové sezony NHL proti Chicagu. Ještě před ním ale vyrazí kladenský odchovanec v české metropoli na fotbal.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Voráček v dresu Philadelphie Flyers.

Článek

A nepůjde o ledajaké utkání. Ve vršovickém Edenu se postaví domácí Slavii německá Borussia Dortmund. Když se naskytla příležitost vidět duel Ligy mistrů naživo, nechtěl si ho nechat Voráček ujít.

„Moc se na fotbal těším, vyrážíme s celým týmem. NHL nám sehnala lístky, což je super. Jdeme celý mančaft, tak aspoň Američani a Kanaďani uvidí kvalitní evropský fotbal, a ještě zrovna v Praze - jsem moc rád, že to tak vyšlo. A věřím, že Slavia udělá nějaký úspěch, pak by ten zážitek byl ještě lepší," svěřil se Voráček pro českou verzi nhl.com.

Po středeční návštěvě fotbalové Ligy mistrů už se začne koncentrovat na páteční utkání s Chicagem v O2 areně. Přiznává, že svým známým a kamarádům musel shánět hodně vstupenek.

„Myslel jsem si, že budu muset sehnat zhruba sedmdesát lístků. Nakonec to snad nebude tak hrozné, bude jich asi padesát. Od klubu jsme dostali dva na osobu, ale hodně kluků ze zámoří nemá nikoho, kdo jede, takže pár lístků mi ještě dají. Zbytek jsem musel dokoupit," uvedl mistr světa z roku 2010.

V O2 areně sehrál již několik zápasů. Všechny ale za národní tým, včetně domácího MS 2015, na němž vedl reprezentaci jako kapitán. „Nikdy jsem tam ale nehrál zápas NHL. Bude to něco jiného, s jinými spoluhráči, jiné prostředí, jiná atmosféra. Taková příležitost se naskytne jednou za život," uvědomuje si třicetiletý křídelník.

„Věřím, že atmosféra bude dobrá i v Praze, i když tam hrajeme proti Chicagu, takže tam vlastně nebude domácí tým," doplňuje Voráček.

Ještě před přeletem do Prahy absolvuje v pondělí večer duel proti domácímu týmu Lausanne. Hrát se bude ve zbrusu nové Vaudoise Arena, která byla slavnostně otevřena před necelým týdnem. Příští rok v květnu pak v hale pro 9500 diváků odehraje česká reprezentace duely základní skupiny mistrovství světa.

„Švýcaři fandit umí, takže čekám, že atmosféra bude parádní. Pár kluků z Flyers už při výluce v Evropě hrálo, v pondělí si to zažijou tady," soudí Voráček, jehož trochu mrzí, že Flyers nenastoupí v přípravném utkání proti některému z českých týmů.

„Škoda. Spoluhráči by viděli, jak se fandí v Česku. Ale v Evropě jsou domácí fanoušci skoro všude dobří. Myslím, že hodně mladých hráčů od nás bude překvapených, jaký to tady bude rachot," usměje se.

Reklama