Hlavní obsah

Divočina v generálce na NHL: napadení rozhodčího, surový faul gólmana i peroucí se Nosek

Jejich série prvního kola play off NHL v minulé sezoně byla pořádně vyhecovaná a nyní se rivalita mezi hokejisty San Jose a Vegas ještě víc prohloubila. A to přitom šlo jen o generálku na nový ročník soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Útočník San Jose Evander Kane utkání s Vegas po napadení rozhodčího nedohrál.

Článek

Poklidné utkání, v němž oba týmy budou ladit poslední detaily před vstupem do sezony, který je čeká už v noci ze středy na čtvrtek? Ani náhodou! Souboj domácích Rytířů se Žraloky byl dost vyostřený.

Svědčí o tom i fakt, že rozhodčí za šedesát minut hry rozdali 114 trestných minut.

Ve druhé třetině se do pěstní výměny názorů pustili útočník Vegas Valentin Zykov s Evanderem Kanem. Pořádnou melu ale odstartoval až v polovině třetí části hry gólman Sharks Aaron Dell, když surovým zákrokem loktem sestřelil Marka Stonea, který v té době projížděl okolo.

Okamžitě vznikly potyčky, do jedné z nich se zapojil i český forvard Vegas Tomáš Nosek, jehož Marc-Edouard Vlasic povalil na led. Oba za své počínání obdrželi dvouminutový trest za hrubost, Vlasic navíc ještě osobní desetiminutový.

Tím ale vyhrocená atmosféra ještě neskončila. O pár minut později měl Evander Kane konflikt s Derykem Engellandem. Čárový rozhodčí Kiel Murchison se je snažil oddělit, Kane ale sudího nechtěně sekl hokejkou a pak do něj i strčil. Po trestu za napadení rozhodčího pro útočníka Sharks utkání předčasně skončilo.

Hokejisté Vegas nakonec zvítězili 5:1, Nosek k tomu pomohl jednou asistencí. Tu si na straně poražených připsal i Tomáš Hertl.

Bude zajímavé sledovat, v jakém duchu bude probíhat ostrý start sezony. Oba týmy totiž na sebe narazí na úvod NHL už ve čtvrtek a o dva dny později znovu.

Reklama

Související témata: