Hlavní obsah

Ruský doping v NHL! Noskův spoluhráč dostal stopku na dvacet zápasů

Praha

Ruský hokejový útočník Vegas Golden Knights Valentin Zykov dostal v NHL dvacetizápasový trest za doping. Vedení soutěže nezveřejnilo, jakou zakázanou látku podporující výkonnost kontrola u čtyřiadvacetiletého spoluhráče Tomáše Noska odhalila.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Útočník Vegas Valentin Zykov si nějakou dobu hokej nezahraje.

Článek

„Během celé sezony průběžně sledujeme výživu, příjem doplňků a celkovou stravu našich sportovců. Valentin bez našeho souhlasu, doporučení nebo znalosti vědomě užil zakázanou látku. Podporujeme program NHL a NHLPA (Hráčské asociace) o látkách podporujících výkonnost a respektujeme rozhodnutí," uvedlo Vegas v oficiálním prohlášení.

„Přestože jsem nebyl schopen zjistit, jak jsem přišel k pozitivnímu testu, rozumím, že jsem zodpovědný za to, co je v mém těle, a tento trest přijmu," reagoval potrestaný hráč.

„Chci se omluvit své rodině, spoluhráčům, organizaci Golden Knights a fanouškům. Během suspendace budu tvrdě pracovat, abych zaručil, že se po skončení trestu vrátím do té nejlepší možné pozice, abych přispěl svému týmu," doplnil.

Podle podmínek NHLPA musí navíc Zykov absolvovat odvykací program. Rodák z Petrohradu působí ve Vegas druhou sezonou, v sedmi zápasech té probíhající si připsal dvě asistence. V předcházejícím ročníku oblékal kromě Vegas i dres Calgary i Edmontonu.

Televize TSN uvedla, že Zykov je v NHL od roku 2014 pátým distancovaným hráčem za doping. Tím posledním byl shodou okolností jeho klubový spoluhráč Nate Schmidt. I on dostal loni v září stopku na 20 duelů.

Reklama

Související témata: