Hlavní obsah

Kaše v problémech. Vynechá víkendové zápasy a dál se uvidí

Anaheim

Český hokejový útočník Ondřej Kaše z Anaheimu vynechá kvůli zranění v horní části těla dnešní duel NHL v Denveru proti Coloradu i nedělní zápas v Las Vegas. Ducks to uvedli na svém twitterovém účtu a více se k stavu třiadvacetiletého odchovance Kadaně chystají zveřejnit v příštím týdnu.

Foto: Mark Zaleski, ČTK/AP

Český hokejista Anaheimu Ondřej Kaše v akci v utkání NHL proti Nashvillu.

Článek

Kaše se zranil v první třetině čtvrtečního utkání v Dallasu při prohře 1:2 po kolizi s finským útočníkem Roopem Hintzem. Přestože se ještě pokusil v utkání pokračovat, od druhého dějství už nehrál.

V této sezoně si Kaše připsal v 11 zápasech pět bodů za gól a čtyři asistence. Anaheim si bývalého hráče Chomutova vybral v roce 2014 v sedmém kole draftu na 205. místě. V NHL má Kaše na kontě ze 160 zápasů 78 bodů za 37 branek a 41 asistencí. Ve 13 duelech play off vstřelil dva góly.

Rovněž v duelu s Dallasem utrpěl zranění v dolní části těla i obránce Josh Manson, který také jistě vynechá nejbližší dva zápasy a zatím klub nezveřejnil, jak dlouho bude mimo hru.

Ducks ale hned angažovali posilu do defenzivy. Z Pittsburghu získali kanadského beka Erika Gudbransona výměnou za norského útočníka Andease Martinsena a výběr v sedmém kole draftu v roce 2021.

Sedmadvacetiletý Gudbranson, jemuž vstoupil v platnost druhý rok tříletého kontraktu na 12 milionů dolarů, v této sezoně sehrál za Penguins sedm zápasů a nebodoval. V NHL má bývalý hráč Floridy a Vancouveru na kontě 474 zápasů a 64 bodů (16+48), v 17 duelech play off vstřelil jednu branku.

O dva roky starší Martinsen začal sezonu na farmě v San Diegu v AHL. Za Colorado, Montreal a Chicago sehrál v NHL 152 utkání a zaznamenal 23 bodů (9+14). Ve dvou duelech play off nebodoval.

Reklama

Související témata: